19.9.12

Τα προϊόντα της Costa Navarino στη Θεσσαλονίκη! ΦΩΤΟ

Η Costa Navarino στη Μεσσηνία είναι μεγαλύτερη τουριστική επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα και έχει αλλάξει την μοίρα της περιοχής. 
Ωστόσο πέρα από τις τουριστικές της δραστηρίοτητες αναπτύσσει και μια ακόμη. 
Σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς διαθέτει στην αγορά εκπληκτικά προϊόντα εκ των οποίων το 80% εξάγεται!
 Πρόκειται για παραδοσιακά προϊόντα που μέχρι τώρα δύσκολα μπορούσαν να βγουν εκτός νομού Μεσσηνίας αλλά με την βοήθεια της Costa
Navarino σε θέματα μάρκετιγκ, προώθησης και εξαγωγών έφτασαν ακόμη και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. 
Τα 28 μέχρι τώρα διαφορετικά αγροτικά και 10 πολιτιστικά προϊόντα με την ονομασία Navarino Icons , μεταφέρουν τις γεύσεις και τον πολιτισμό της Μεσσηνίας σε όλο τον κόσμο και διατίθενται εκτός της Costa Navarino στη Μεσσηνία , στα καταστηματα Dean & Deluca στις HΠΑ και τη Σιγκαπούρη, και στο Julius Meinl στην Αυστρία. 
Από τον Οκτώβριο θα πωλούνται και στο διάσημο πολυκατάστημα του Λονδίνου το Harrods που προσελκύει όχι μόνο τους Λονδρέζους αλλά και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Βρετανική πρωτεύουσα. 
Στην Ελλάδα τα προϊόντα Navarino Icons πωλούνται στα Hellenic Duty Free Shops, στο Attica (Golden Hall), στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και από τον περασμένο Ιούλιο και στη Θεσσαλονίκη στο “Παντοπωλείο” . 
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες
(Τρίτη) στο «Παντοπωλείο της Θεσσαλονίκης», παρουσιάστηκε η πλήρης σειρά αγροτικών προϊόντων Navarino Icons, που διατίθεται ήδη στο κατάστημα και οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικές παραδοσιακές μεσσηνιακές γεύσεις και να δοκιμάσουν τα προϊόντα Navarino Icons. 
Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Costa Navarino Βάλια Βανέζη και ο υπεύθυνος πωλήσεων και εξαγωγών Σάντρος Χαραλαμπόπουλος ενημέρωσαν
τους εκπροσώπους του τύπου για όλη την διαδικασία παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων και τα οφέλη της περιοχής. 
Τα προϊόντα δημιουργούνται από μικρούς τοπικούς παραγωγούς, με σεβασμό στον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου και τις συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους, σε μικρές ποσότητες και με αυστηρό ποιοτικό έλεγχο σε κάθε στάδιο της παραγωγής. 

Η συλλογή των αγροτικών προϊόντων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, παστέλι, σπιτικά γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, αγνό μέλι, χυλοπίτες, μπισκότα λαδιού, μαρτυρώντας τη γαστρονομική παράδοση της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου