20.9.12

Η Μεσσήνη υποδέχεται την Παναγία Βουλκανιώτισσα


ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ  ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ  ΠΑΝΗΓΥΡΙ
Στις 10.30 το πρωί υποδέχεται η Μεσσήνη την εικόνα της Παναγίας Βουλκανιώτισσας, η μεταφορά της οποίας ξεκίνησε από πεζούς προσκυνητές στη μιάμιση μετά τα μεσάνυχτα. Με την υποδοχή ξεκινά και επίσημα το οχταήμερο μεγάλο Νησιώτικο πανηγύρι.
Η εικόνα με τους προσκυνητές θα φτάσουν στον εξωκκλήσι της Αγίας Παρασκευής, απ’ όπου θα ξεκινήσει η λιτάνευση προς το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής δια μέσου της πλατείας της Μεσσήνης, όπου θα γίνει δέηση.
Στη Μεσσήνη θα υποδεχθούν την εικόνα οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Χαρτούμ (του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) Αλέξανδρος, καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών με τον οικοδεσπότη δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο, που γιορτάζει κιόλας.
Λόγω κρίσης, ο Δήμος φέτος δεν θα παραθέσει δεξίωση στους επίσημους προσκεκλημένους του. Όσον αφορά το πανηγύρι, οι συμμετέχοντες μικροπωλητές είναι αισθητά λιγότεροι, παρ’ ότι ο Δήμος μείωσε τις τιμές των θέσεων κατά 20%.
Φέτος έχουν ληφθεί και αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια του πανηγυριού και  την αποτροπή της συμμετοχής παράνομων μικροπωλητών.
Στ.Μ..kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου