19.9.12

Απεργία διαρκείας για τους δικαστές

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2012, στις 10 πμ, στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις του δικαστικού σώματος ενόψει της σχεδιαζόμενης από την κυβέρνηση νέας μείωσης των αποδοχών τους.
Πάντως, ουσιαστικά, όπως προκύπτει από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση και ψήφιση κατά τη Γενική Συνέλευση, σηματοδοτείται η παράταση των κινητοποιήσεων των δικαστών και εισαγγελέων έως τις 6 Οκτωβρίου.
        
Οι δικαστές της Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης, αλλά και οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις από τις 17 Σεπτεμβρίου. Δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας.
        
Ειδικότερα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε τα μέλη της να απέχουν από τις έδρες των δικαστηρίων από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ για το ίδιο διάστημα έχουν αναστείλει τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών).
        
Κατά τη διάρκεια της νέας Γενικής Συνέλευσης, οι δικαστές και εισαγγελείς καλούνται να αποφασίσουν εάν θα παρατείνουν την αποχή τους έως 6 Οκτωβρίου 2012.
        
Συγκεκριμένα, καλούνται να λάβουν απόφαση επί των παρακάτω μέτρων αντίδρασης:

   α) Καθημερινή διακοπή των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων (Πολιτικών και Ποινικών) από τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 έως τις 6 Οκτωβρίου 2012 από τις 10 πμ έως τις 3 μμ.

    β) Αναστολή δημοσίευσης πολιτικών αποφάσεων (πλην των επειγουσών) για το ίδιο διάστημα.

    γ) Αλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους, σε περίπτωση ψήφισης των περικοπών. Δηλαδή θα εργάζονται πλέον μόνο στις Εισαγγελίες και όχι στο σπίτι τους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

    δ) Πιστή τήρηση των ισχυόντων κανονισμών των δικαστηρίων και σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίησή τους, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν.

    στ) Δικαστική επιδίωξη των δικαιωμάτων τους, με την άσκηση των αναγκαίων αγωγών στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου