28.9.12

Με λοιμώδη μεταδιδόμενα νοσήματα «γέμισαν» οι φυλακές.

Ας  το λάβουν σοβαρά υπόψη τους όσοι θέλουν να δημιουργηθούν φυλακές στο νομό:                                                                                                                                                Δημόσιο κίνδυνο αποτελούν τα μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε. Η φυματίωση αποτελεί τη νούμερο ένα ασθένεια που θερίζει στις φυλακές της χώρας, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, κ. Καρακίτσου, ενώ όπως τονίζεται από τον Ιατρικό Σύλλογο των Αθηνών,  εκατοντάδες είναι τα περιστατικά κρατουμένων που ασθενούν με λοιμώδη νοσήματα κατά τη παραμονή τους στη φυλακή και τα οποία μεταδίδουν εν συνεχεία στο οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλον.                                                                                                                                  
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στην ανακοίνωση του τονίζει, ότι έχει ενημερώσει τη πολιτεία για τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις φυλακές, αλλά και για τις άθλιες συνθήκες και τις τραγικές ελλείψεις του Νοσοκομείου Κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού. Καλεί παράλληλα όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν σε μια εθνική υγειονομική προσπάθεια που θα περιλαμβάνει:                                                                                                            
1) σειρά προληπτικών και άλλων εξετάσεων.
2) εμβολιασμό όπου χρειάζεται, ανάλογα με τον πολλαπλασιασμό  των νοσημάτων και τη νοσηρότητα που υπάρχει.
3) κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, η οποία θα δίδεται μπροστά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
4) αποπεράτωση της θεραπείας στους 9 ή 12 μήνες, ανάλογα με τα εργαστηριακά ευρήματα και την ύπαρξη ελέγχου με ακτινογραφία θώρακος και φυματινοαντίδραση μαντού (Mantoux).
5) διαφύλαξη των συνθηκών υγιεινής και απολύμανση με χλωρίνη και πλύσιμο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Παράλληλα επισημαίνεται η ανάγκη, ιδιαίτερα για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, να ληφθούν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για τη προφύλαξη τους από τα μεταδιδόμενα νοσήματα..Α.Χ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου