20.9.12

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ ΚΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ

 ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΤΑΙ  Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Ένα ακόμα άρθρο το οποίο περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα το εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας, δημοσιεύεται στους New York Times.
 Πρόκειται για μια ιστορία γραφειοκρατικής τρέλας και διαφθοράς, την οποία περιγράφει ο κ. Γρηγόρης Σκούρος, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να πάρει άδεια για μια μονάδα σαλιγκαροτροφίας στην Αρκαδία.
Η Οδύσσεια του κ. Σκούρου ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν λόγω οικονομικών προβλημάτων αποφάσισε να κλείσει την εταιρεία που είχε στην Αθήνα και να μετακομίσει στον τόπο καταγωγής του στο Λεβίδι Αρκαδίας.
Για να εξοικονομήσει χρήματα εγκαταστάθηκε σε ένα τροχόσπιτο και στη συνέχεια προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση. Χρειάστηκαν 18 ολόκληροι μήνες, με δεκάδες επισκέψεις σε δημόσιες υπηρεσίες καθώς και λαδώματα για να πετύχει… το αυτονόητο και να εγκρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την πολυπόθητη άδεια.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη δημοσιογράφο της αμερικάνικης εφημερίδας “στην Ελλάδα πάντα λαδώνεις, για να πάρεις δίπλωμα οδήγησης, στο νοσοκομεία ακόμα και όταν ξεκινάς τη δική σου επιχείρηση. Τώρα πλέον τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα”.moneypro

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου