18.9.12

Έργα συλλογής επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την πραγματοποίηση της πράξης «Έργα συλλογής επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης (Έργα αποχέτευσης και Βιολογικού καθαρισμού)» έλαβε χώρα αυτές τις ημέρες. 
Πρόκειται για την προέγκριση δημοπράτησης, που δόθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. στον Δήμο Πύλου Νέστορος και αφορά το 1ο Υποέργο «Μελέτη των Δικτύων Αποχέτευσης Λυμάτων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Κορώνης» της ενταγμένης στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. πράξης «Έργα συλλογής επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων Κορώνης (Έργα αποχέτευσης και Βιολογικού καθαρισμού)» με κωδικό MIS 346693. Η Μελέτη των Δικτύων Αποχέτευσης Λυμάτων Κορώνης και της Ε.Ε.Δ.Λ. Κορώνης που αναμένεται να δημοπρατηθεί έχει προϋπολογισμό 522.186,97 Ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
 Η δημοτική αρχή αισθάνεται δικαιωμένη γιατί έπειτα από επίμονες προσπάθειές, εκτελώντας όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καθώς και τις ανάλογες πιέσεις προς όλες της αρμόδιες αρχές θα καταφέρει να δημοπρατήσει στο επόμενο χρονικό διάστημα το 1ο Υποέργο μιας πράξης με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 9 εκατ. Ευρώ.
Το Έργο αποχέτευσης και Βιολογικού καθαρισμού της Κορώνης αποτελεί αναμφισβήτητα ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, αλλά και επιβεβλημένο για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Έτσι ο Δήμαρχος κ. Καφαντάρης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη, αφού το εν λόγω έργο αποτελεί «έργο σημαία» και ζωτικής σημασίας για την περιοχή ενώ αποτέλεσε και προεκλογική δέσμευση.
Επίσης ο Δήμος Πύλου Νέστορος προχωρά στην υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου πολιτισμού για την περιοχή, προκηρύσσοντας τη δημοπράτηση του Έργου «Αποκατάσταση και Ανάδειξη Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Πύλου» προϋπολογισμού 150.000,22 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου