19.9.12

Αυτοί που φωνάζουν για την φοροδιαφυγή !

 Αυτοί που φωνάζουν για την φοροδιαφυγή  (Γερμανοί και λοιποί Ευρωπαίοι) είναι οι πρώτοι που «κλέβουν» το Ελληνικό κράτος.                                                                                                         Εξελίξεις δρομολογούνται από το υπουργείο Τουρισμού για την ανακάλυψη «παράνομων» σπιτιών που νοικιάζονται ως τουριστικά καταλύματα.  Ήδη η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαν. Γλέζο.                                                                                                            
 Αφορμή για την επίσκεψη Γλέζου στο υπουργείο Τουρισμού στάθηκε η καταγγελία του βουλευτή ότι  στην Πάρο υπάρχουν 1300 πολυτελείς επαύλεις με πισίνες ιδιοκτησίας δυτικοευρωπαίων, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω Διαδικτύου έναντι 750 ευρώ ημερησίως                                                                                                                             
«Το υπουργείο Τουρισμού έχει στις προτεραιότητές του να αντιμετωπίσει το θέμα με τις «ενοικιαζόμενες βίλες» που μεταξύ άλλων διαφημίζονται σε ιστοσελίδες και δεν πληρούν, τις απαιτούμενες προδιαγραφές (νομοθετικές και διοικητικές), δεν διαθέτουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά για την εκμετάλλευσή τους, ενώ  αποτελούν και εστία απώλειας σημαντικών εσόδων για το κράτος».
        Αυτό δήλωσε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μετά την συνάντηση. Επίσης πρόσθεσε πως επειδή το ζήτημα εμπίπτει στις αρμοδιότητες και άλλων υπουργείων, εξετάζεται να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει καταγραφή των χώρων αυτών, την διαδικασία χορήγησης σήματος λειτουργίας, την παροχή φορολογικών εγκρίσεων, ελέγχου των εγκαταστάσεων και υποδομών και άλλα τα οποία πρέπει να εξεταστούν.                                  
        Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο ενοικιάζονται παράνομα πάνω από 50 χιλιάδες σπίτια, πολυτελή ή όχι, και ο τζίρος που γίνεται κυμαίνεται από 500 εκατομμύρια έως 1,5 δισ. ευρώ.  Πρόκειται για ακίνητα που δεν έχουν το σήμα του ΕΟΤ, διαφημίζονται μέσω ξένων κυρίως ιστοσελίδων και τα χρήματα που δίνονται δεν φορολογούνται. Συμφωνίες στα χαρτιά, αμοιβές σε λογαριασμούς του εξωτερικού και ξένες μεσιτικές εταιρείες που κάνουν χρυσές μπίζνες, είναι συχνά και γνωστά φαινόμενα κάθε καλοκαιρινή σεζόν, ωστόσο, το κράτος εδώ και χρόνια δεν έχει προσπαθήσει να κυνηγήσει τη φοροδιαφυγή.A.X

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου