19.9.12

ΜΠΙΡΜΠΙΤΑ –Νίκα δείχνει ο Αναστασόπουλος !

ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ « ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ » ΤΗΣ ΜΠΙΡΜΠΙΤΑΣ
 –ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ! ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ - «ανεπίτρεπτο εκ των υστέρων να ρίχνονται σκιές» ! 
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος παρουσίασε το ιστορικό της υπόθεσης και τόνισε ότι ο Παναγιώτης Νίκας, ως αντινομάρχης, ήταν υπεύθυνος, από το 2000 έως το 2006, για «το χειρισμό θεμάτων αγοράς οικοπέδων, εκπόνησης αρχικών μελετών και υλοποίησης εργολαβίας για τα έργα βελτίωσης του δρόμου πρόσβασης προς τη Μπιρμπίτα και κατασκευής βασικών υποδομών».
 Ο δήμαρχος Μεσσήνης σημείωσε ότι ο ίδιος ενεπλάκη στο θέμα το 2007 και το 2008, ως αντινομάρχης, για την κατασκευή των ξύλινων οικίσκων και την ολοκλήρωση των υπόλοιπων υποδομών, ενώ υπογράμμισε ότι «ουδεμία αρμοδιότητα είχε για τη λειτουργία και τη διαχείριση της κατασκήνωσης».
Ο κ. Αναστασόπουλος υπογράμμισε ότι «βεβαίως προ ολίγων ημερών ζήτησα από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας όλα τα έγγραφα τα οποία αφορούν τη δική μου συμμετοχή στην υπόθεση Μπιρμπίτα, τα οποία προτίθεμαι να παραδώσω στον εισαγγελέα όταν και εφόσον αυτό μου ζητηθεί». Πρόσθεσε ότι «είμαι βέβαιος ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στις διαδικασίες κατασκευής των έργων στη Μπριμπίτα, λειτουργήσαμε με όρους διαφάνειας και νομιμότητας.
Και είναι ανεπίτρεπτο εκ των υστέρων να ρίχνονται σκιές σε μια πολιτική που χαράχτηκε από την κεντρική πολιτεία και εκτελέστηκε με αποφάσεις συλλογικών οργάνων, νομαρχιακών συμβουλίων και νομαρχιακών επιτροπών.
Η δημιουργία της κατασκήνωσης δεν ήταν λεφτά πεταμένα στο βάλτο ή στη θάλασσα, αλλά ένα αγωνιώδες αίτημα της ευρύτερης περιοχής της ΒΙ.ΠΕ. Σπερχογείας και των γύρω τοπικών κοινοτήτων, αλλά και των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, για ελευθέρωση των παρανόμως κατειλημμένων χώρων, ιδιωτικών και δημοτικών, από αθίγγανους.
Αίτημα που το ενστερνίστηκε, το αγκάλιασε το κράτος και το υλοποίησε μέσω της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου