16.9.12

Θα συλλαμβάνονται και βουλευτές!

Εντολή να συλλαμβάνουν ακόμα και βουλευτή στην περίπτωση κατά την οποία τελεί αδίκημα έδωσε, σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας στους επικεφαλής των αστυνομικών διευθύνσεων σε ολόκληρη την επικράτεια.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο ο υπουργός αποφάσισε να λάβει μετά τα τελευταία επεισόδια που έγιναν με πρωταγωνιστές βουλευτές και οπαδούς της Χρυσής Αυγής.
Σύμφωνα με την εφημερίδα το σχέδιο του Ν. Δένδια μεταξύ άλλων προβλέπει:
• Εμπλοκή της κρατικής ασφάλειας
Θα αναλαμβάνουν να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις των μελών του ακροδεξιού χώρου γενικότερα.
• Αποστολή οδηγιών σε όλα τα τμήματα
Στις οδηγίες εντάσσεται και η σύσταση να μην εξαιρούνται ακόμη και οι βουλευτές, όταν αυτοί παραβιάζουν τον νόμο. Την τελική απόφαση βέβαια θα την λαμβάνουν οι εισαγγελικές αρχές.
• Στενή συνεργασία με την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος
Ο επικεφαλής Μ. Σφακιανάκης θα παρακολουθεί ηλεκτρονικές σελίδες που διακινούν υλικό και πληροφορίες σχετικά με την κινήσεις ακροδεξιών οργανώσεων στην χώρα.
• Αστυνομική παρουσία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή η ΕΛ.ΑΣ να κάνει αισθητή την παρουσία της, όπως συνέβη με την εγκατάσταση δύναμης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, αλλά να μην δοθεί η εικόνα αστυνομοκρατούμενων πόλεων.
• Αυστηροποίηση των διατάξεων για την ρατσιστική βία
Ο Νίκος Δένδιας είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Αντώνη Ρουπακιώτη, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση την ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας, με τιμωρία η οποία θα υπερβαίνει τα 3 χρόνια και θα περιορίζει τη δυνατότητα αναστολής ή μετατροπής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου