19.9.12

Μην βγείτε από τα σπίτια σας την Παρασκευή !


Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας προειδοποιεί τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται σε αραβικές χώρες να αποφύγουν τους δημόσιους χώρους την Παρασκευή, ημέρα της μουσουλμανικής προσευχής, για τον φόβο βίαιων επεισοδίων με στόχο Δυτικούς.
«Στη διάρκεια της προσευχής της Παρασκευής και μετά από αυτή, συνιστούμε να αποφεύγονται οι δημόσιοι χώροι», αναφέρει το υπουργείο στις ανακοινώσεις του στο διαδίκτυο που αφορούν την περιοχή του Μάγρεμπ.
Εξάλλου το υπουργείο συνιστά να αποφεύγεται οποιαδήποτε μετακίνηση σε περιοχές «που δεν προστατεύονται επαρκώς από στρατιωτικούς ή αστυνομικούς».Σύμφωνα με την ανακοίνωση συνιστάται να αποφεύγεται όλη η σαχάρια περιοχή του Μάγρεμπ. Στην Αίγυπτο προτείνεται στους Γερμανούς να περιορίζονται στις πόλεις του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας, αλλά και στις τουριστικές περιοχές της Ερυθράς Θάλασσας και της Άνω Αιγύπτου και να αποφεύγουν τις περιοχές στα σύνορα με το Ισραήλ και τον Λίβανο.
Στο μεταξύ το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποφάσισε να μειώσει τη διπλωματική του αποστολή στο Χαρτούμ του Σουδάν, μετά την επίθεση εναντίον της γερμανικής πρεσβείας την προηγούμενη Παρασκευή από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την αντιισλαμική ταινία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου