18.9.12

"Μαζί μου ασχολείσαι, πόσο μ@λ@κ@ς είσαι..."

«Κερασμένο στην ''Αυγή''». Αυτό είπε ο τραγουδιστής των Goin' Through, Νίκος Βουρλιώτης, με το που τελείωσε το τραγούδι «Πόσο μαλάκας είσαι» στη συναυλία που έδωσε στο πλαίσιο του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή.
Ανοίγοντας τη συναυλία, ο Νίκος Βουρλιώτης, είπε: «Εχουν ακουστεί πολλά αυτόν τον καιρό. Δεν έχω σκοπό να μιλήσω για τίποτα. Θα τους αφιερώσω μόνο ένα τραγούδι, αυτό που ακολουθεί. Αυτή είναι η απάντησή μας» και αμέσως ακολούθησε το τραγούδι: «Πόσο μαλάκας είσαι».
Ο λόγος της... αφιέρωσης; Το άρθρο της εφημερίδας «Αυγής» που είχε δημοσιευθεί με αφορμή την ανακοίνωση της συμμετοχής του συγκροτήματος των Goin' Through και των ΝΕΒΜΑ στο φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Η εφημερίδα «Αυγή» είχε γράψει: «Στο 38ο φεστιβάλ της ΚΝΕ θα εμφανιστούν τα "χιπ χοπ" συγκροτήματα Goin' Τhrough και ΝΕΒΜΑ. Δεν πρόκειται για φάρσα, κακοήθεια ή προβοκάτσια. Η είδηση επιβεβαιώνεται και από τον "Ριζοσπάστη"» και συνέχιζε λέγοντας πως «σε ένα φεστιβάλ που κουβαλάει όλη την ιστορία του ΚΚΕ που έχει συνδεθεί με αγώνες και καλλιτέχνες οι κνίτες της νέας εποχής θα ακούσουν στίχους από γνωστές ποπ επιτυχίες "επιπέδου", όπως το "γυναίκες τριγύρω πολλές παρά πολλές αλλά ποτέ δεν είναι αρκετές" ή το "μαζί μου ασχολείσαι πόσο μ***ς είσαι" καθώς και το "αμιγώς" πολιτικό "καλημέρα Ελλάδα».
Φυσικά, το δημοσίευμα της «Αυγής» είχε προκαλέσει την άμεση αντίδραση τόσο του ΚΚΕ, που επέλεξε να απαντήσει μέσω του «Ριζοσπάστη», αλλά και του συγκροτήματος των Goin' Through και του τραγουδιστή Νίκου Βουρλιώτη.
Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» ανέφερε πως «οι κύριοι της "Αυγής" και του ΣΥΡΙΖΑ που επίσημα υποστηρίζουν (όπως η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ) τα ναρκωφεστιβάλ και τις λοιπές εκδηλώσεις όπου σβήνει ο παλμός, ο νους και η ψυχή της νεολαίας, είναι λογικό να έχουν την αγωνία να τον πιάσουν...».
Λίγο αργότερα το συγκρότημα με ανακοίνωσή του, αφού κατηγόρησε για άγνοια τον «εμπνευστή» αυτού που έγραψε πως Goin' Through και ΝΕΒΜΑ είναι «μιμητές της αμερικανικής σκηνής, υπέρμαχοι ενός συστήματος στο οποίο ο "άντρας" θέλει "αμάξια και λεφτά" για να κατακτήσει την καλλίγραμμη νεαρή, την οποία φυσικά αλλάζει σαν τα πουκάμισα και πουλάει νταηλίκι..», τον ενημέρωνε ότι θα του αφιερώσει και από κοντά, στις 15 του μήνα το τραγούδι «Μαζί μου ασχολείσαι...».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου