18.9.12

Ιδανικά για Εσκιμώους τον Χειμώνα τα Ελληνικά σπίτια !


Το τέλειο περιβάλλον για την προσέλκυση... Εσκιμώων θα διαθέτουν τα περισσότερα ελληνικά σπίτια τον φετινό χειμώνα, αφού η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης θα κάνει τα νοικοκυριά να μοιάζουν με ιγκλού.
Τον περυσινό χειμώνα, με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του ενός ευρώ ανά λίτρο, ήδη η θέρμανση είχε μετατραπεί σε πολυτέλεια. Με την εκτόξευση της τιμής στα επίπεδα του 1,40-1,50 και τις εντεινόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανάγκη της θέρμανσης θα γίνει θηλιά στο λαιμό του Έλληνα.
Το ζήτημα παίρνει απειλητικές διαστάσεις στη βόρεια Ελλάδα, όπου ο χειμώνας αρχίζει τον Σεπτέμβριο και τελειώνει τον Μάιο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για περιοχές υψηλής ανεργίας.
Η προοπτική που εξοργίζει με το συγκεκριμένο προκλητικό μέτρο είναι ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται να αποφέρει κέρδη στα άδεια κρατικά ταμεία. Όπως οι δρόμοι στα ελληνικά αστικά κέντρα έχουν αδειάσει από αυτοκίνητα, εξαιτίας της πανάκριβης βενζίνης, έτσι και οι καυστήρες θα χρησιμεύσουν ως... κουμπαράδες (αν έμενε και κάτι για αποταμίευση). 
Όταν η σίτιση και η πληρωμή πάγιων εξόδων γίνεται με δυσκολία, η θέρμανση θα περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Όταν μιλάμε και για ηλικιωμένα άτομα ή για ανθρώπους με προβλήματα υγείας, το κρύο είναι πολύ πιθανό να αποβεί μοιραίο. 
Την τρόικα δεν την ενδιαφέρει ο ανθρώπινος παράγοντας, όπως έχει αποδείξει σε πλήθος χωρών όπου εφάρμοσε το περιβόητο πρόγραμμά της (το ΔΝΤ κυρίως). Όμως την κυβέρνηση θα πρέπει να την ενδιαφέρει, αφού πρόκειται για ένα μέτρο που θα αυξήσει την κοινωνική δυσαρέσκεια, χωρίς ουσιαστικά να έχει ανάλογο αντίκρυσμα από ταμειακής άποψης. Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα και οι κυβερνώντες θα πρέπει να αναλάβουν πολύ σοβαρά τις ευθύνες τους για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού αφορά το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.
Στην Ελλάδα του 2012 η οικιακή θέρμανση θα μετατραπεί σε απόλαυση για λίγους. Η ύφεση βαθαίνει και το πισωγύρισμα σε «σκοτεινές» δεκαετίες συνεχίζεται...newpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου