14.9.12

Ευχαριστήριο προς τον Σύνδεσμο ¨Τέλλος Άγρας¨ για το άφθονο νερό που είχαμε όλο το καλοκαίρι...

Έχουμε επανειλημμένως τονίσει από αυτό εδώ το βήμα την ανάγκη του εθελοντισμού στα μικρά χωριά και τις πόλεις, που λόγω Καποδίστρια και εσχάτως Καλλικράτη, έχουν χάσει την αυτοδιοίκηση τους. 
Αυτό πρέπει να γίνεται γιατί, όπως ήταν αναμενόμενο, κανείς από το διπλανό χωριό δεν θα έρθει να ρωτήσει για το πρόβλημα στον αγροτικό δρόμο ή στις πλατείες του χωριού σου όταν αυτός δεν περνάει ή δεν ζει στον τόπο σου. 
Στην περίπτωση, όμως που δεν μπορεί να επέμβει στο πρόβλημα ο εθελοντισμός και η διοίκηση της περιοχής δεν ενδιαφέρεται τι γίνεται;
Ο λόγος για το πρόβλημα του νερού που κάθε καλοκαίρι, εδώ και πολλά χρόνια, μας ταλαιπωρεί. Το φετινό όμως καλοκαίρι δεν έχει προηγούμενο. Από την αρχή του Ιουνίου μέχρι το τέλος Αυγούστου αγανακτήσαμε.
Το νερό ερχόταν για λίγο, συνήθως τις νυκτερινές ώρες, και πολλές φορές έκανε να ξανάρθει για τρεις –τέσσερις μέρες. 
Άλλες φορές το............μισό χωριό είχε νερό για λίγο και το υπόλοιπο καθόλου.  Μαθαίναμε ότι είχε ζημιές, ότι πηγαίνανε από τα διπλανά χωριά, που συμμετέχουν στο σύνδεσμο και παίρνουν νερό από το Αλικοντούζι, και άνοιγαν τις βάνες κατά το δοκούν. 
Η διοίκηση του συνδέσμου απούσα και αν έπαιρνε κανείς τηλέφωνο να διαμαρτυρηθεί η απάντηση ήταν – είστε άξιοι της μοίρας σας- και αυτό το γράφουμε μετά λόγου γνώσεως, με πιο σκεπτικό λεγόταν τέτοια κουβέντα ο Θεός και η ψυχή τους.
Προχθές ήρθε ο Δήμαρχος με τον Αντιδήμαρχο Γαργαλιάνων στο χωριό για το πανηγύρι της Παναγίας και το μόνο παράπονο που άκουσαν ήταν για το νερό.
Για τους αγροτικούς δρόμους δεν άκουσαν κουβέντα και πώς να σκεφτεί να πει κανείς κάτι για το πρόβλημα αυτό όταν το νερό που είναι ζωτικής σημασίας το βλέπεις μία φορά στις τόσες.
Από αρχές Σεπτεμβρίου, βέβαια, τα πράγματα είναι καλύτερα και το νερό έρχεται κανονικά με μικρές διακοπές, και αναρωτιόμαστε γιατί όλο το καλοκαίρι υποφέραμε; Και μην μας πεί κανείς ότι αυξάνεται ο πληθυσμός της περιοχής τους καλοκαιρινούς μήνες. Aυτό  συμβαίνει μόνο το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο. 
Το νερό είχε πρόβλημα από αρχές Ιουνίου.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει οργάνωση.
Ο σύνδεσμος δεν το έχει, δεν μπορεί να διαχειριστεί  το νερό και το έχει αφήσει στον αυτόματο. 
Από την άλλη οι δήμοι που συμμετέχουν φαίνεται να δείχνουν αδιαφορία για το πρόβλημα πετώντας το μπαλάκι στο Σύνδεσμο και έτσι το πρόβλημα διαιωνίζεται και ο κόσμος υποφέρει.
Από του χρόνου όμως θα αλλάξουν τα πράγματα γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο και πρέπει κάτι να κάνει ώστε να καταλάβουν μερικοί υπεύθυνοι ότι πρέπει όχι μόνο να ζητάνε ψήφο στις εκλογές αλλά και να δίνουν λογαριασμό στους πολίτες όταν υπάρχει πρόβλημα, αν δεν μπορούν να το λύσουν…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου