14.9.12

Όσο γλύφεις... ανεβαίνει!

Είναι ένα έργο τέχνης, χωρίς να είναι ένα έργο τέχνης! Μας θύμισε τα έργα με τις κουκίδες της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδος Γιαγιόι Κουσάμα (Yayoi Kusama) ή του εικαστικού Ντέιμιεν Χερστ (Damien Hirst), αλλά τελικά δεν είναι τίποτε από τα δύο. Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα για να ζωντανέψει τη διάθεση των εργαζόμενων, καθώς ανεβαίνουν με το ασανσέρ στο γραφείο τους.

Ο λόγος για 1.300 στρογγυλά μπισκοτάκια «Jaffa Cakes», τα οποία έχουν επικολληθεί στους τοίχους ενός ασανσέρ με στόχο να τα γλύφουν οι υπάλληλοι και να ανεβαίνει η διάθεσή τους, καθώς ανεβαίνει και το ασανσέρ που τους πάει στην εργασία τους! Τεχνολόγοι τροφίμων και καλλιτέχνες χρειάστηκαν έναν ολόκληρο μήνα για να υλοποιήσουν αυτή την ... εδώδιμη εγκατάσταση στα γραφεία της εταιρείας επικοινωνιών «Engine», στην οδό Great Portland του Λονδίνου.


Η ιδέα, που προήλθε από το ασανσέρ της γνωστής ταινίας του Τιμ Μπάρτον «Charlie and the Chocolate Factory» με τον Τζόνι Ντεπ, είχε σαν στόχο να φέρει λίγη χαρά και αυθορμητισμό στη ζωή των χτυπημένων από το άγχος της οικονομικής κρίσης υπαλλήλων.
Οι εργαζόμενοι μπορούν με την ησυχία τους να γλύφουν με τη γλωσσίτσα τους τα κεκάκια και να εμπνέονται γλυκά μέχρι να πάνε στο γραφείο τους. Η μόνη ένσταση; Στη γλώσσα του μέσου ανθρώπου παρεπιδημούν εκατομμύρια βακτήρια τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν δεκάδες σοβαρές μολύνσεις...
Ως απάντηση οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται ότι κάθε κεκάκι που έχει δεχθεί την υγρή επίσκεψη μιας γλώσσας αντικαθίσταται άμεσα... και κάθε επιφάνεια είναι απολύτως καθαρή. Ένας υπάλληλος που βρίσκεται συνεχώς στο ασανσέρ είναι επιφορτισμένος με την αρμοδιότητα να αντικαθιστά τα «προσβεβλημένα» μπισκοτάκια με φρέσκα και πεντακάθαρα..e-go.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου