18.9.12

Τά θέματα της Κορώνης αντικείμενο σύσκεψης !

Σήμερα Τρίτη, 18.09.12 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παν. Αλευρά και τη συμμετοχή του δημάρχου Πύλου – Νέστορος κ. Δημ. Καφαντάρη, της αντιδημάρχου κ. Πελαγίας Λευτάκη, του προέδρου της Τ.Κ. Κορώνης κ. Ιωάννη Παπασαραντόπουλου, του υπευθύνου της κατασκευαστικής εταιρείας «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΤΕ» κ. Παπαδόπουλου και τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Μεσσηνίας, με κύριο θέμα την πορεία κατασκευής του έργου της Εισόδου Κορώνης, καθώς και θέματα που αφορούν στην περιοχή του τ. Δήμου Κορώνης. 
Αναφορικά με την κατασκευή του έργου «Βελτίωση 9ης Ε.Ο. Ριζόμυλος – Κορώνη (τμήμα εισόδου Κορώνης, τεχνικά έργα αποκατάστασης κατολίσθησης)», προϋπολογισμού 2.300.000 €, διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία κατασκευής, με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον προσεχή Νοέμβριο, σύμφωνα με τη σύμβαση.
 Έγινε ενημέρωση για την πορεία κατασκευής του Γυμνασίου – Λυκείου Κορώνης και αναμένεται η έγκριση της Μ.Π.Ε. από το ΥΠΕΚΑ, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες μελετών, ώστε να είναι έτοιμο το έργο για την κατασκευή του.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τη Β’ φάση κατασκευής της επέκτασης του λιμανιού Κορώνης, προϋπολογισμού 1.500.000 €. Αναμένεται η έγκριση απαλλαγής της Μ.Π.Ε. από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας & Ιονίου, για να ξεκινήσει η κατασκευή του. Προβλέπεται η ενίσχυση του υφιστάμενου ακροτελεύτιου τμήματος του προσήνεμου μόλου από φυσικούς ογκόλιθους μήκους περίπου 100 μ.
Τέλος έγινε αναφορά σε έργα που αφορούν στις υποδομές στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της περιοχής, για τη συντήρησή του και την ασφαλή διέλευση των οδηγών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου