18.9.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ -" Όμηροι " Φαρμακοποιών και Κυβέρνησης οι ασθενείς !


 Αποφασισαν να μην δινουν φαρμακα με πιστωση !
Να συνεχίσουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση, αποφάσισαν χθες το βράδυ οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας. 
Σε μια εβδομάδα θα πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση για να επανεξετάσουν την κατάσταση και να αλλάξουν ενδεχομένως την απόφασή τους.
Οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας, όπως και άλλοι συνάδελφοί τους από πολλούς Νομούς της χώρας, δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι στο εξής θα πληρώνονται βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Το γεγονός ότι δεν έχει λυθεί το θέμα της χρηματοδότησης του Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δεν τους επιτρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου.
Στη χθεσινή τους Γενική Συνέλευση οι φαρμακοποιοί της Μεσσηνίας αποφάσισαν να συνεχίσουν να μη δίνουν φάρμακα με πίστωση με ψήφους 39 έναντι 35 που ψήφισαν υπέρ της αναστολής της κινητοποίησης. Μία φαρμακοποιός δήλωσε «παρών».
Η επόμενη γενική συνέλευση για την επανεξέταση του θέματος αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την άλλη Τετάρτη, επειδή ωστόσο τη συγκεκριμένη ημέρα έχει προκηρυχθεί γενική πανελλαδική απεργία, η συνέλευση θα μεταφερθεί για την προηγούμενη ή την  επόμενη ημέρα.
Στ.Μ.kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου