28.9.12

Πλήρωσε φίλο του για να εκτίσει την ποινή του, κι εκείνος δέχτηκε!

Μυαλό ξουράφι έχει ένας Σουηδός, ο οποίος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για λαθρεμπόριο, και κατάφερε να εκτίσει σχεδόν ολόκληρη την ποινή του, χωρίς να περάσει ο ίδιος ούτε μια μέρα πίσω από τα σίδερα.
Ο 37χρονος άνδρας πλήρωσε ένα φίλο του να πάρει τη θέση του στο κελί, ενώ ο ίδιος για όλο αυτό το διάστημα ταξίδευε ελεύθερος κι ωραίος στην Ευρώπη. Όπως αποκαλύφθηκε, μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο, έμεινε για μια εβδομάδα ελεύθερος μέχρι να ξεκινήσει να εκτίει την ποινή του, κι έτσι είχε το χρόνο να προετοιμάσει το σχέδιό του.
Έτσι λοιπόν, έβγαλε νέο δίπλωμα οδήγησης στο όνομά του μεν, αλλά με τη φωτογραφία του φίλου του, έβγαλε κι ένα πλαστό διαβατήριο και έφυγε αρχικά για Άμστερνταμ και στη συνέχεια στην υπόλοιπη Ευρώπη, αφήνοντας το φίλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα.
Η απάτη του έγινε αντιληπτή όταν ένας αστυνομικός στη φυλακή όπου υποτίθεται ότι κρατείται, τον κάλεσε για ανάκριση και συνειδητοποίησε ότι το άτομο που έχει απέναντί του δεν είναι ο κατάδικος, αλλά κάποιος που του μοιάζει.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τώρα βρίσκεται στις Φιλιππίνες και έχουν εκδώσει διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του, ενώ ο φίλος του αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας ωστόσο εκτίσει περισσότερο από τα 2/3 της ποινής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου