28.9.12

Υποτροφίες σε 8 Μεσσήνιους φοιτητές

Οι χορηγίες αφορούν προπτυχιακούς σπουδαστές που φοιτούν σε ελληνικά πανεπιστήμια
Οκτώ υποτροφίες σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσφέρει το Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών της Ιεράς Μητρόπολης Μεσσηνίας για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013.

Αναλυτικά, θα χορηγηθούν τέσσερις υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, που φοιτούν σε ελληνικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, και έως την εισαγωγή τους σε ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι φοιτούν στις Θεολογικές Σχολές, στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Ακόμη, προσφέρονται δύο υποτροφίες ετησίως σε προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, και έως την εισαγωγή τους σε ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να φοιτούν στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τέλος, θα καλυφθούν δύο θέσεις υποτρόφων για προπτυχιακούς φοιτητές με οικονομικές δυσκολίες που φοιτούν στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.
Τα δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να καλύψουν κάποια από τις παραπάνω θέσεις θα πρέπει να υποβάλλουν: αίτηση, απολυτήριο Λυκείου (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο), ατομικό Δελτίο Επιτυχίας στις Πανελλαδικές Εξετάσεις (επικυρωμένο φωτοαντίγραφο), βεβαίωση εγγραφής στο ΑΕΙ εισαγωγής, επικυρωμένο φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας του προηγουμένου οικονομικού έτους (που να φαίνεται το οικογενειακό και ατομικό εισόδημα του αιτούντος), επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (οικογενειακή και ατομική), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει: α) η ελληνική ιθαγένεια, β) η ηλικία και γ) η καταγωγή και η μόνιμη κατοικία. Ακόμη, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν λαμβάνουν άλλη υποτροφία από άλλη πηγή, βεβαίωση από τον εφημέριο της ενορίας ότι ο δικαιούχος είναι κάτοικος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας κατά την ημερομηνία εισαγωγής του στην Ανώτατη Εκπαίδευση και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του αστυνομικού δελτίου ταυτότητος.
Υποβολή αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στη Γραμματεία του Ταμείου στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, Μητροπολίτου Μελετίου 13, Τ.Κ. 24.100, Καλαμάτα, συγκεκριμένες ημερομηνίες και ώρες. Ειδικότερα αιτήσεις γίνονται δεκτές:
  • Παρασκευή 5/10/2012 και ώρα 17.00-20.00
  • Σάββατο 6/10/2012 και ώρα 9.00-12.00
  • Παρασκευή 12/10/2012 και ώρα 17.00-20.00
  • Σάββατο 13/10/2012 και ώρα 9.00-12.00
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τον διαγωνισμό στο τηλέφωνο 6937482151.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου