10.8.12

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς στην Πελοπόννησο. Συνεχείς αναζωπυρώσεις


Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς στην Αρκαδία και την Κορινθία, όμως διάσπαρτα εκδηλώνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις, γι’ αυτό και στα δύο μέτωπα και κυρίως στην Αρκαδία, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες παρεμβαίνουν άμεσα.
Στις 3.00 τα ξημερώματα, σημειώθηκε αναζωπύρωση πάνω από το χωριό Ραψομμάτη και η φωτιά απείλησε σπίτια του χωριού, καθώς έφτασε κι έκαψε τις αυλές τους. Με υπεράνθρωπες, όμως, προσπάθειες οι άνδρες της πυροσβεστικής πρόλαβαν να περιορίσουν την πυρκαγιά πριν επεκταθεί και λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Σημαντική είναι και η συμβολή του στρατού με μηχανικά μέσα στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.
Στο μεταξύ, στις 12.00 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο προκειμένου να γίνει αποτίμηση των καταστροφών που έχει προκαλέσει η φωτιά και να εξεταστούν ενέργειες στήριξης των πληγέντων. Η οικολογική αλλά και η οικονομική καταστροφή στην Αρκαδία είναι τεράστια, αφού μέσα σε πέντε χρόνια κάηκε για δεύτερη φορά ο τόπος και οι κάτοικοι των περιοχών αυτών πρέπει να σταθούν στα πόδια τους και να αρχίσουν πάλι από το μηδέν.
Οι κτηνοτρόφοι που διέσωσαν από τη φωτιά τα ζώα τους χρειάζονται άμεσα ζωοτροφές, γιατί δεν υπάρχει άκαφτος τόπος για να βοσκήσουν, ενώ οι γεωργοί στην Πετρίνα, αλλά και σε άλλα χωριά που φύτεψαν ελαιόδεντρα μετά τη φωτιά του 2007 και περίμεναν τον χειμώνα να πάρουν καρπό, τώρα δεν έχουν καλλιέργειες και χρειάζεται να τα ξαναφυτέψουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου