16.8.12

ΝΤΡΟΠΗ για το Πυροσβεστικό σώμα Καλαμάτας

Πυροσβέστης από την Μεσσηνία «καμάρωνε» στο facebook με την γερακίνα που σκότωσε (ΦΩΤΟ)

Αναμνηστική φωτογραφία με το θήραμα του, μια γερακίνα, έβγαλε πυροσβέστης από την Μεσσηνία και την ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook.
 Ο Πέτρος Καπερναράκος, υπεύθυνος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων Πελοποννήσου μας ενημέρωσε για τον πυροσβέστη και κάτοικο Καλαμάτας, Δ.Μ., ο οποίος όχι μόνο σκότωσε – προφανώς με καραμπίνα – μια γερακίνα, αλλά φωτογραφήθηκε κρατώντας το ετοιμοθάνατο αρπακτικό και ανέβασε την φωτογραφία αυτή στην προσωπική του σελίδα στο facebook.
Ο κ. Καπερναράκος με δήλωση του τονίζει σχετικά: "Ντροπή για το Πυροσβεστικό σώμα αποτελεί ο Μ.Δ. κάτοικος Καλαμάτας, πυροσβέστης το επάγγελμα, ο οποίος φωτογραφίζεται σε φωτογραφία στην ατομική του σελίδα στο Facebook να κρατάει καραμπίνα στον ώμο και θήραμά του μια γερακίνα!
Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχα από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. η γερακίνα ήταν ζωντανή την ώρα που τραβήχτηκε η φωτογραφία καθώς έχει το κεφάλι όρθιο, το στόμα ανοιχτό λόγω στρες και την κόρη του ματιού διογκωμένη!
 Κατόπιν αυτού περιμένουμε τις ενέργειες του διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας, τις ενέργειες του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας αν είναι εγγεγραμμένος ο κύριος αυτός, καθώς και τις ενέργειες του κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας κατόπιν των μηνύσεων, που έχουν κατατεθεί!
Πρέπει κάποιοι να καταλάβουν ότι δεν είναι νταβατζήδες της φύσης και των ζώων της!".
Θυμίζουμε, ότι η γερακίνα δεν είναι θηρεύσιμο είδος και απαγορεύεται η θανάτωση της και ότι η κυνηγετική περίοδος δεν έχει ακόμα ξεκινήσει και είναι παράνομο το κυνήγι οποιουδήποτε ζώου.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι δεν επιτρέπεται, να δημοσιεύονται φωτογραφίες «αναμνηστικές» με κυνηγούς, οι οποίοι να καμαρώνουν για το κατόρθωμα τους κρατώντας και δείχνοντας τα θηράματα τους, ή η δημοσίευση φωτογραφιών με νεκρά θηράματα.: zoosos.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου