16.8.12

Κρατήστε χρήματα να γυρίσετε ...Στα ύψη το πετρέλαιο !


 ΘΑ ΒΡΕΙ ...ΑΛΛΟΘΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΕΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ !
Στα υψηλά τριών μηνών σταθεροποιείται η τιμή του πετρελαίου, εξαιτίας των ανησυχιών για ενδεχόμενη διαταραχή της προσφοράς από τη Μέση Ανατολή και κατακόρυφη πτώση στα πετρελαϊκά αποθεματικά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Στις 10.50 (ώρα Ελλάδος), τα futures του Brent κατέγραφαν πτώση 5 λεπτών στα 116,20 δολάρια/βαρέλι, μετά την ενίσχυσή τους κατά 2,22 δολάρια στα υψηλότερα επίπεδα από τις 2 Μαΐου. Το αμερικανικό αργό κατέγραψε πτώση 20 λεπτών, μετά την ενίσχυσή του κατά 90 λεπτά και την εκτίναξή του στα υψηλότερα επίπεδα μετά τις 14 Μαΐου.
Τους τελευταίους δύο μήνες, το Brent έχει ανατιμηθεί περισσότερο από 30%, ως αποτέλεσμα της κλιμάκωσης των ανησυχιών για ενδεχόμενη σύγκρουση μεταξύ των κρατών σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και των προσδοκιών για λήψη μέτρων χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες, το οποίο θα δώσει ώθηση στην τιμή των εμπορευμάτων.
Η μείωση της παραγωγής στη Βόρεια Θάλασσα τον Σεπτέμβριο εξαιτίας εργασιών συντήρησης έχει εντείνει, επίσης, τις ανοδικές πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου στην Ευρώπη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου