31.8.12

"Εγκρίθηκε" η ΜΠΕ για το Λιγνιτορυχείο Κορώνης δια της...μη συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Στα ...χέρια του νέου Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανόλη Αγγελάκα πηγαίνει σήμερα ο φάκελος Περιβαντολογικών Επιπτώσεων για το Λιγνιτορυχείο της Κορώνης του Δήμου Πυλου-Νέστορος, αφου έλλειξε και η τελευταία παράταση. 
Εκτός εάν και πάλι την τελευταία στιγμη η κ. Νικολάκου ζητήσει νεα...
Η περιφέρεια Πελοποννήσου, οπως φαίνεται,δεν τόλμησε να φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Έτσι  "πέταξε" το καυτό θέμα στον κ. Αγγελάκα και η τυπικά θεωρείται θετική η εισήγηση αφου το Π.Σ δεν μπόρεσε εξι(6) μήνες να ...εξετάσει το θέμα αυτο.
Τα δύσκολα θέματα είναι πλέον προφανές, πως αδυνατεί η Περιφέρεια να τα ελέγξει (όπως θα ήθελε) σε τυχόν ψηφοφορία και προκειμένου να υπάρξουν εντάσεις και διαφωνίες (οπως στο παρελθόν) μεταξύ των Συμβούλων των δυο Παρατάξεων, ακολουθεί τον εύκολο δρόμο της...ανυπαρξίας.
Έτσι δεν θα μάθουμε ποτέ τις απόψεις τόσο του Περιφερειάρχη Π.Τατούλη όσο και πολλών συμβούλων. Φυσικά υπήρχαν πολλοί σύμβουλοι που είχαν το θάρρος της γνώμης τους και είχαν εκφραστεί ξεκάθαρα.
 Τώρα εάν δεν υπάρξουν νομικές διαδικασίες ώστε να ακυρωθεί η "θετική" γνωμάτευση, οι εκμεταλλευτές του ...ορυχείου θα πρέπει να υποβάλλουν τις μελέτες για τις άδειες 
Εγκατάστασης και Λειτουργίας, τις οποίες εγκρίνει η Γ. Γ Αποκεντρωμένης. Εάν φτάσουμε σε αυτό το ...σημείο τότε θα μάθουμε και τα πραγματικά στοιχεία της "επένδυσης". Δηλαδή πόσοι εργαζόμενοι, που θα οδηγηθεί το εξορυχθέν προϊόν κ.λ.π
Ο...Πύλιος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου