23.8.12

Κινηματογραφική εκτέλεση σε παραλία σκορπίζει τον πανικό στους λουόμενους


Ένας 50χρονος που ανήκε στην Καμόρα (τη ναπολιτάνικη Μάφια) εκτελέστηκε εν ψυχρώ σε μία παραλία της Τερατσίνα, γνωστό παραθαλάσσιο θέρετρο νότια της Ρώμης, μία «πραγματική εκτέλεση» που σκόρπισε τον πανικό στους λουόμενους, αναφέρουν ιταλικές εφημερίδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας που επικαλείται η εφημερίδα Μεσατζέρο της Ρώμης, το θύμα «παρασύρθηκε σε παγίδα και πρόκειται για μία πραγματική εκτέλεση».
Κατά τα φαινόμενα, το άτομο αυτό βγήκε άρον-άρον από το νερό μετά τηλεφώνημα που δέχθηκε και μόλις έφθασε στο πεζοδρόμιο του παραθεριστικού κέντρου που βρισκόταν, εκτελέστηκε.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το θύμα δέχθηκε τουλάχιστον πέντε σφαίρες, προκαλώντας τον πανικό μεταξύ των λουομένων στο Λίντο Σιρενέλα, μερικοί εκ των οποίων τράπηκαν σε φυγή.
Η εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα αναφέρει ότι ο νεκρός ονομαζόταν Γκαετάνο Μαρίνο, καταγόταν από την Καμπανία (επαρχία της Νάπολης) και κάνει λόγο για επτά σφαίρες.
Ένας από τους δύο δράστες φέρεται να έχει συλληφθεί, ενώ ένας δεύτερος διέφυγε, προσθέτει η Μεσατζέρο.
Το φετινό καλοκαίρι, οι ιταλικές εφημερίδες γέμισαν τις στήλες τους με συμβάντα που σχετίζονται με τη Μαφία και διαδραματίστηκαν στις παραλίες της Ρώμης.
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε η εκτέλεση ενός άλλου μέλους της Καμόρα, που βρισκόταν προσωρινά ελεύθερος υπό προστασία, στο Νετούνο —ο οποίος δέχθηκε εννέα σφαίρες στην πλάτη— αλλά και τον εντοπισμό ενός εκρηκτικού μηχανισμού στις καμπίνες ενός παραθεριστικού κέντρου στην Όστια.
Μία συνδικαλιστική ένωση των αστυνομικών, η Silp, είχε καταγγείλει την διείσδυση εγκληματικών στοιχείων στον τοπικό οικονομικό ιστό, ενώ οι δήμαρχοι της Όστια και του Νετούνο έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την παρουσία στις παραλίες της δεκάδων εγκληματικών που βρίσκονται σε καθεστώς προσωρινής ελευθερίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου