2.8.12

Είχε εγκαταστήσει μικροκάμερες σε δημόσιες τουαλέτες


Είχε εγκαταστήσει μικροκάμερες στις τουαλέτες δύο καφετεριών για να παρακολουθεί γυναίκες, αλλά οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν στο Ρέθυμνο, πρόσθεσαν στις κατηγορίες που τον βαρύνουν και στοιχεία που αφορούν πορνογραφία ανηλίκων και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για έναν 32χρονο, για τον οποίον η αστυνομία ενημερώθηκε ότι είχε τοποθετήσει παράνομα δύο κάμερες στις τουαλέτες δύο καφετεριών, με τις οποίες κατέγραφε ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, σχετιζόμενα, όπως ανακοινώθηκε, με το πεδίο της υγείας και της γενετήσιας ζωής, αρκετών καταγεγραμμένων ατόμων, κυρίως γυναικών και ανηλίκων.
Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει, αλλά και στον χώρο εργασίας του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν «ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος με πλήθος ψηφιακών αρχείων ήχου και εικόνας, προερχόμενα από παράνομες καταγραφές, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους περίπου 7 γραμμαρίων, μία συσκευή επεξεργασίας ακατέργαστης κάνναβης (grinder), τρεις κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, πέντε φορητοί - εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, τρεις φορητές συσκευές καταγραφής και αποθήκευσης ήχου και εικόνας, πλήθος καρτών μνήμης, CD και DVD καταγραφής, καθώς επίσης και βίντεο με καταγραφές προσωπικών στιγμών του ιδίου με γυναίκες συντρόφους του».
Οι πράξεις του 32 χρόνου, ο οποίος θα οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, έχουν προκαλέσει αίσθηση στην κοινωνία του Ρεθύμνου, η οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται απανωτά «σοκ» από παράνομες δραστηριότητες πολιτών, που αφορούν σε ζητήματα ηθικής.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η παρατηρητικότητα της ιδιοκτήτριας καφετέριας του Ρεθύμνου την οδήγησε στο να υποψιαστεί πως ο συγκεκριμένος άνδρας διαχειριζόταν τον χρόνο του και την παρουσία του στο κατάστημά της, με περίεργο τρόπο.
Αποφασίζοντας να τον ακολουθήσει κρυφά στις τουαλέτες, τον είδε την ώρα που τοποθετούσε μία ασύρματη μικροκάμερα.
Αμέσως ενημέρωσε συναδέλφους της καθώς και την αστυνομία. Συνάδελφός της καταστηματάρχης, σε έλεγχο που έκανε και στη δική του καφετέρια, εντόπισε σε τουαλέτα μία ίδια μικροκάμερα.Την υπόλοιπη «δουλειά» ανέλαβε η Ασφάλεια Ρεθύμνου και τώρα η Δικαιοσύνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου