3.8.12

Έπαιρνε αναπηρική σύνταξη απο το 1989 αλλά εργαζόταν έως το 2010 !


ΑΠΑΤΗ με συνταξιούχο αναπηρικής σύνταξης αποκάλυψε χθες το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η οποία προκάλεσε οικονομική ζημία στο Ίδρυμα ύψους 131.362,99 ευρώ.  
Η διοίκηση του ασφαλιστικού φορέα, αξιοποιώντας τα δεδομένα του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, αποκάλυψε περίπτωση συνταξιούχου ο οποίος λάμβανε σύνταξη αναπηρίας από το 1989 έως και το 2010 ενώ συγχρόνως εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε πιστωτικό ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, ο ανωτέρω συνταξιούχος ενώ λάμβανε σύνταξη βαριάς αναπηρίας, παρ'Α ότι εργαζόταν, την 1/1/2011 κατέθεσε εκ νέου αίτηση σύνταξης αναπηρίας στο Τοπικό Υποκ/μα Ασφαλισμένων των Εντασσόμενων Ταμείων και Κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ & ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ και δικαιώθηκε αυτής.

Το αρμόδιο υποκατάστημα προέβη σε άρση της ασφαλιστικής αναπηρίας, σε καταλογιστική απόφαση και στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.
«Οι έλεγχοι στις καταβαλλόμενες παροχές, με διασταυρώσεις στοιχείων που τηρούνται από τις υπηρεσίες και από άλλους οργανισμούς και φορείς, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου