7.7.12

Πώς να προστατευθείτε από τον καύσωνα

«Κόκκινο» θα χτυπήσει το θερμόμετρο σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες, με τον καύσωνα να είναι πιο έντονος στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και τις θερμοκρασίες να φτάνουν, κατά τόπους στα ηπειρωτικά, στους 41 βαθμούς Κελσίου. 

Εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τις επόμενες ημέρες, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, τηρώντας κάποιους απλούς κανόνες στη διατροφή τους, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η ζέστη, όπως θερμική εξάντληση και θερμοπληξία.

Σύμφωνα με τον διατροφολόγο Τάσο Παπαλαζάρου, κατά τις ημέρες που επικρατούν ψηλές θερμοκρασίες, θα πρέπει οι άνθρωποι να υδατώνονται σωστά και σε τακτά χρονικά διαστήματα, «δηλαδή το σώμα να προσλαμβάνει επαρκείς ποσότητες υγρών, όχι μόνον από το νερό, αλλά και από άλλα ροφήματα, όπως ο καφές, το τσάι, τα αναψυκτικά και οι χυμοί. Η υδάτωση επιτελείται και με επαρκή πρόσληψη φρούτων και λαχανικών που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό», τονίζει.

Επιπλέον, θα πρέπει οι άνθρωποι να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς, να χρησιμοποιούν κλιματιστικά μηχανήματα ή ανεμιστήρες. Να φορούν ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα, που διευκολύνουν τον αερισμό του δέρματος και την εξάτμιση του ιδρώτα (βαμβακερά, λινά), αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ενώ θα πρέπει να χρησιμοποιούν καπέλο με φαρδύ γείσο και γυαλιά ηλίου, όταν εκτίθενται στον ήλιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου