27.7.12

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΩΝΗΣ


Κατατέθηκε από τον Δήμο Πύλου Νέστορος στη Διεύθυνση Οικοδομικών & Κτιριοδομικών Κανονισμών, της γενικής Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Υ.Π.Ε.Κ.Α.  η Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας για την έκταση επιφάνειας 11.654,90 τ.μ. στην εκτός σχεδίου του οικισμού της Κορώνης περιοχή, με το τοπωνύμιο «Θέση Σαράντου».

Η ανωτέρω μελέτη αποτελεί την τελευταία μελετητική εκκρεμότητα προκειμένου να εγκριθεί  το  Τοπικό Ρυμοτομικό Σχέδιο στη «Θέση Σαράντου» της Δ.Ε. Κορώνης του Δήμου Πύλου – Νέστορος.

Επί του ανωτέρω γηπέδου σχεδιάζεται η ανέγερση σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, για τη στέγαση του Γυμνασίου-Λυκείου της Τ.Κ. Κορώνης του Δήμου Πύλου Νέστορος του Νομού Μεσσηνίας.

Το εν λόγω  γήπεδο είναι ιδιοκτησίας  Περιφέρειας  Πελοποννήσου και  με  την  υπ' αριθµ. 65/31-03-2011 απόφαση του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε την ένταξη της χρηματοδότησης κατασκευής του σχολικού συγκροτήματος στο Ε.Σ.Π.Α. και παραχώρησε το γήπεδο στον Ο.Σ.Κ. για την υλοποίηση του ανωτέρου έργου.

Έτσι, ο Δήμος Πύλου Νέστορος διεκπεραίωσε μια σειρά ζητημάτων μελετητικά απαιτητικών και χρονοβόρων για την έγκριση  του  Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου, αφού πλέον απομένει η  έγκριση της Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας από την Διεύθυνση Οικοδομικών & Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υ.Π.Ε.Κ.Α. και ακολούθως η γνωμοδότηση του αρμοδίου πλέον οργάνου ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για να προτείνει την έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Η ανέγερση του σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην τοπική κοινότητα Κορώνης θα ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, καθώς θα καλύψει τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας στεγάζοντας το Γυμνάσιο –Λύκειο Κορώνης. Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του έργου έχει προβεί στην κατάθεση των απαιτούμενων μελετών, προκειμένου να επισπευτούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου