6.7.12

Το ΠΑΣΟΚ αλλάζει και μένει ΠΑΣΟΚ

Την ανασύσταση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε από το βήμα της εθνικής συνδιάσκεψης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Ευάγγελος Βενιζέλος διευκρινίζοντας όμως από την πρώτη στιγμή και παρά τη φιλολογία των προηγούμενων ημερών ότι δεν αλλάζουν το όνομα και τα σύμβολά του.
«Είμαστε περήφανοι για το όνομα και τα σύμβολά μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα της παράταξής μας.
Ως σύμβολα κατονόμασε τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη Μελίνα Μερκούρη, τον Γιώργο Γεννηματά και τον Σάκη Πεπονή. Και τα ταύτισε με τα ιστορικά επιτεύγματα της παράταξης από το 1981, που άλλαξαν την εικόνα της Ελλάδας.
Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε μια νέα κοινωνική συμμαχία για τη δημιουργία ενός ανοικτού, σύγχρονου και παρεμβατικού κόμματος που θα δρα μαζί με την κοινωνία και όχι στο όνομά της.
Σε μια προφανή προσπάθεια τόνωσης του ηθικού των εκατοντάδων συγκεντρωμένων στελεχών ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το μικρό ποσοστό που πήρε το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτό που απέμεινε, αλλά η μαγιά μιας νέας πορείας.
Κάνοντας ιστορική αναδρομή στην ιστορία της παράταξης αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στους Ευάγγελο Βενιζέλο, Αλέξανδρο Παπαναστασίου, Νικόλαο Πλαστήρα και Γεώργιο Παπανδρέου.
Μιλώντας για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι έφερε στην Ελλάδα τον εθνικό, τον κοινωνικό και τον πολιτικό ριζοσπαστισμό.
Ο κ. Βενιζέλος, προχωρώντας σε γενικόλογες αναφορές, περισσότερο συνθηματολογικού χαρακτήρα, σημείωσε μεταξύ άλλων:
Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε δεν λέγεται Ουτοπία. Το όνειρό μας για την Ελλάδα δεν μπορεί να κλειστεί στους όρους της δανειακής σύμβασης και στην αναμόρφωσή της.
Παρόντες στην εναρκτήρια ομιλία, ήταν όλα τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ και απουσίαζε μόνον ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Επίσης, παραβρέθηκαν αντιπορσωπείες από τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Οικολόγους Πράσινους.iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου