13.7.12

Ζητούν ΠΟΠ και για την Πρώιμη πατάτα Μεσσήνης - Καλαμάτας !

ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
Το πιστοποιητικό της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, που αποτελεί σημαντικό διαβατήριο ποιότητας για τη διείσδυση στις αγορές, διεκδικεί για την πρώιμη πατάτα που παράγεται την άνοιξη στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας. Ο φάκελος προκειμένου να πιστοποιηθεί η συγκεκριμένη πατάτα ως ΠΟΠ, με την ονομασία Καλαμάτα, είναι έτοιμος και θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος και πατατοπαραγωγοί επισκέφθηκαν το πρωί τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, τον οποίο κάλεσαν να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια. Εκείνος με τη σειρά του τους συνεχάρη για τις προσπάθειές τους, διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια με τις υπηρεσίες της θα είναι συνεχώς στο πλευρό τους και αναφέρθηκε στην στρατηγική της περιφερειακής αρχής για την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο και την ευημερία των κατοίκων της, με βασικούς άξονες την ανάπτυξη του αγροτικού και του τουριστικού τομέα.
Ο αντιπεριφερειάρχης με τους εκπροσώπους των παραγωγών συζήτησαν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν ιδιαίτερα φέτος και ειδικότερα για τις χαμηλές τιμές του προϊόντος. Όπως τονίστηκε, ο συνδυασμός της οψίμησης της παραγωγής, της εισαγωγής πατάτας από τρίτες χώρες την περίοδο που γινόταν εδώ η συγκομιδή, καθώς και της διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων υποβαθμισμένης ποιότητας από το λεγόμενο κίνημα της πατάτας, είχε ως αποτέλεσμα οι τιμές να είναι τόσο μειωμένες ώστε οι παραγωγοί δεν κατάφεραν να καλύψουν ούτε το κόστος της καλλιέργειας..kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου