6.7.12

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!

Yπάλληλοι-κομματικά ρουσφέτια και όλα τα εξαιρετικά τους προνόμια !!!
Το εκλογικό επίδομα των 1.000 ευρώ που θα έπαιρνε κάθε υπάλληλος της Βουλής αποτελεί μόνον το κερασάκι σε μία «τούρτα» προνομίων και σε μια αμαρτωλή ιστορία που πάει αρκετές δεκάδες χρόνια πίσω.
Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο οποίο κανείς δεν αναφέρεται είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων υπαλλήλων που έχουν διοριστεί από το 1974 έως σήμερα στη Βουλή αποτελούν κομματικά ρουσφέτια. Είτε είναι απ' ευθείας επιλογές των εκάστοτε προέδρων είτε είναι απλώς ποσοστώσεις στη μοιρασιά μεταξύ των κομμάτων.
Αυτό από μόνο του δημιουργεί ένα πρόβλημα όχι μόνον σε σχέση με την ικανότητα και την απόδοσή τους αλλά και με την εν γένει συμπεριφορά τους.
Πράγματι η εργασία ορισμένων υπαλλήλων της Βουλής είναι κατά εποχές ιδιαιτέρως σκληρή και επίπονη. Οχι όμως όλων. Επίσης, οι υπάλληλοι της Βουλής είχαν στο παρελθόν και έχουν ακόμη εξαιρετικά μεγάλες χρονικές περιόδους που το Κοινοβούλιο αργεί ή υπολειτουργεί.
Τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, επίσημες αργίες που... παρατείνονται για να μπορούν οι βουλευτές να επισκέπτονται τις περιφέρειές τους, 15Αύγουστος. Και ακόμη, υπό φυσιολογικές πολιτικές συνθήκες η περίοδος διακοπής από την Ολομέλεια στις εργασίες των τμημάτων.
Επί χρόνια οι υπάλληλοι της Βουλής λάμβαναν, υπό τη μορφή επιδομάτων, δύο επιπλέον μισθούς κάθε χρόνο, δηλαδή συνολικά 16 ετησίως.
 Με την εκδήλωση της δεύτερης φάσης της οικονομικής κρίσης και τις σκληρές περικοπές στο σύνολο των εργαζομένων οι υπάλληλοι έχασαν αυτό το προνόμιο που κόστιζε περίπου 17 εκατομμύρια το χρόνο στον ελληνικό λαό και το αντικατέστησαν με το κίνητρο στήριξης του κοινοβουλευτικού έργου που μας κοστίζει μόλις 5 εκατομμύρια το χρόνο. Στην ουσία δηλαδή, οι δύο μισθοί έγιναν μισός μισθός.
Το Ταμείο των υπαλλήλων της Βουλής, ένα από τα πλέον οικονομικά ισχυρά, από το οποίο οι υπάλληλοι λαμβάνουν εφάπαξ όταν συνταξιοδοτηθούν εκτός των άλλων χρηματοδοτείται με τους εξής τρόπους:
Τους αποδίδονται όλα τα έσοδα που προέρχονται από τα ενοίκια που λαμβάνει η Βουλή για τους χώρους που μισθώνει: Υποκατάστημα Εθνικής Τράπεζας, Ελληνικά Ταχυδρομεία, κυλικείο.
Επίσης, για κάθε τιμολόγιο προμηθευτή που κόβεται στη Βουλή παρακρατείται με το έτσι θέλω από το καθαρό ποσό το οποίο εισπράττεται ένα ποσοστό της τάξης του 7% για τους υπαλλήλους, ανεξαρτήτως ποσού.
Ετσι, οι συνταξιοδοτούμενοι λαμβάνουν ως εφάπαξ δύο μισθούς για κάθε χρόνο εργασίας τους.
Ανεξαρτήτως αυτών, η Βουλή είναι ένας εξαιρετικά προνομιακός τόπος εργασίας.
Στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα σε έναν υπέροχο κήπο, με δωρεάν χώρο στάθμευσης όλο το 24ωρο, με εξαιρετική ασφάλεια, με γνωριμίες υψηλών προσώπων.
 Το γεγονός ότι έχουν επίσης στη διάθεσή τους παιδικό σταθμό και γυμναστήριο είναι μεν ένα προνόμιο αλλά στην ουσία η Βουλή έχει εφαρμόσει το σχετικό νόμο που ελάχιστες άλλες «μεγάλες επιχειρήσεις» τηρούν.
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της Βουλής έχουν το διαίωμα να ψωνίζουν με έκπτωση από το Πρατήριο των Υπαλλήων της Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΕΠΑ)..iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου