14.7.12

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ ΣΤΗ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Γράφει ο Σταύρος  Στραβόλαιμος
 Η πόλις πολύτροπος, η πόλις πολιτισμού, του χορού και  του θεάτρου,  αναστενάζει στη Ναβαρίνου. Ενώ έγινε μια πραγματικά καλή προσπάθεια να αναβαθμιστεί αισθητικά η παραλιακή ζώνη και αυτό οφείλουμε να το ομολογήσουμε, δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από  πολλές άλλες αναγκαίες  παρεμβάσεις,  ώστε να έχει λειτουργικότητα και να μπορούν δημότες και επισκέπτες να απολαμβάνουν  το χώρο, χωρίς κινδύνους και προβλήματα.
Στην κατεύθυνση αυτή, είναι ανάγκη να επισημανθούν προς την Δημοτική Αρχή και τις αστυνομικές υπηρεσίες  τα εξής:
- Οι ποδηλάτες έχουν αφεθεί στον πατριωτισμό τους να προσέχουν τους πεζούς, με τους περισσότερους από αυτούς να κινούνται στο ποδηλατόδρομο,  λες και κάνουν αγώνες.
- Τα αυτοκίνητα που παρανόμως παρκάρουν  πάνω στις διαβάσεις πεζών και τα σημεία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη διέλευση του κόσμου.
- Τα μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο ποδηλατοδρόμο στο ύψος του Πανελληνίου αποτελούν εμπόδιο για τα διερχόμενα ποδήλατα.
- Οι ασκόπως περιφερόμενοι καραμπουζουκλήδες νεαροί  οδηγοί με διαπασών τη μουσική τους, έτσι για την πλάκα τους, ξεκουφαίνουν τους πολίτεςπου επισκέπτονται τη παραλιακή ζώνη χάριν αναψυχής.
- Τα προκλητικά κατειλημμένα με τραπεζοκαθίσματαπεζοδρόμια, εμποδίζουν τους διερχόμενους πολίτες να βαδίσουν με ηρεμία και ασφάλεια.
- Οι μηχανές παρκάροντας, κλείνουν τα μικρά διαστήματα που αφήνουν οι οδηγοί των αυτοκινήτων μεταξύ τους,  για να μπορούν να φύγουν με άνεση.
- Ασυνείδητοι οδηγοί διπλοπαρκάρουν, για λίγο υποτίθεται, στην στενή κατά τα άλλα Ναβαρίνου, δημιουργώντας ένα σωρό προβλήματα στην κυκλοφορία.
- Η ασυνειδησία των περισσοτέρων οδηγών είναι πραγματικά προκλητική.  Για να περάσεις την οδό από τη μια άκρη στη άλλη από τις διαβάσεις, που σημειωτέον είναι υποχρεωτικό stopγια τα οχήματα, πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου, ή να περιμένεις υπομονετικά μήπως κάποιος « κύριος» ή «κυρία», ευαρεστηθεί να σταματήσει για να περάσεις. Εάν διαμαρτυρηθείς μάλιστα, «τ΄ακούς» κι από πάνω.
    Καλό θα είναι λοιπόννα δώσουμε την ευκαιρία στους επισκέπτες της περιοχής, να απολαμβάνουν την εκεί παραμονή τους χωρίς θορύβους και άλλες οχλήσεις.Είναι πραγματικά κρίμα να δυσανασχετεί και να διαμαρτύρεται  ο κόσμος, όταν με μια  έντονη και συστηματική αστυνόμευση,  μπορούν όλα να λειτουργούν καλύτερα.

 Υ.Γ Το καλοκαίρι και ιδίως τις βραδινές ώρες,  η καρδιά της πόλης χτυπάει στη Παραλία. Με λίγες παρεμβάσεις, ειδικής σήμανσης, προειδοποίησης, ενημέρωσης, αλλά και ποινών,  η εικόνα της μπορεί να αλλάξει ριζικά. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου