26.7.12

«Ντοπέ» η Ειρήνη Κοκκιναρίου


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε την Τετάρτη 9 ονόματα αθλητών και αθλητριών που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο «εξελιγμένου ντόπινγκ».
 Ανάμεσα τους και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των 3χλμ στιπλ Ειρήνη Κοκκιναρίου, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο στην πρώτη ενημέρωση που έγινε από την IAAF στον ΣΕΓΑΣ τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμού.
Οι αθλητές αυτοί βρίσκονταν στη λιστα της IAAF που ανέφερε τους ντοπαρισμένους από την επανεξέταση των δειγμάτων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Νταεγού το 2011.
Όπως υποστήριξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία επρόκειτο για «εξελιγμένο ντόπινγκ» και εξήγησε πως οι έξι αθλητές ενοχοποιήθηκαν από τις διαφορές στο βιολογικό τους διαβατήριο, ανάμεσά τους και η Κοκκιναρίου. Η 31χρονη αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου στα 3.000μ στιπλ κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ με 9.30.72 από τον Ιούλιο του 2008 στο ΟΑΚΑ. Στο Παγκόσμιο της Νταεγού είχε αποκλειστεί στις προκριματικές σειρές.
Μεταξύ των εννέα βρίσκονται μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, όπως είναι η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 1.500μ, η Ουκρανή Νατάλιγια Τομπίας και ο Μαροκινός μαραθωνοδρόμος Αμπντεραχίμ Γκούμρι.pamesports.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου