6.7.12

«Μποέμ» στην αρχαία Μεσσήνη

Παραστάσεις της Λυρικής σε έναν από τους ωραιότερους αρχαιολογικούς χώρους !!!
 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Σε έναν από τους πιο όμορφους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, την αρχαία Μεσσήνη και συγκεκριμένα στο αναστηλωμένο αρχαίο θέατρό της, παρουσιάζεται απόψε και αύριο (9 μ.μ.), η «Μποέμ» του Πουτσίνι από την Οπερα της Βαλίτσας της Λυρικής Σκηνής.
 Η ενεργοποίηση τέτοιων χώρων μοιάζει να είναι το θέμα των ημερών, αφού το Σάββατο ένα ακόμη αρχαίο θέατρο, αυτό των Δελφών, ξαναζωντανεύει έπειτα από πολλά χρόνια με εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δελφών.
Οσοι, πάντως, ταξιδέψουν προς την αρχαία Μεσσήνη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μοναδικό χώρο και να γνωρίσουν το πρόγραμμα «Οπερα της Βαλίτσας» που παρουσιάζει διάσημες όπερες, με μια διαφορετική ματιά σε χώρους απρόσμενους.
Με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και με σκηνικά που μπορούν να χωρέσουν σε μια βαλίτσα. Οι δύο παραστάσεις στην αρχαία Μεσσήνη εγκαινιάζουν τη συνεργασία της Λυρικής Σκηνής με το σωματείο Διάζωμα, στόχος του οποίου είναι η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων ανά την ελληνική επικράτεια.
«Η Οπερα της Βαλίτσας δεν θέλει να ανταγωνιστεί την κεντρική σκηνή της Λυρικής, αλλά με απλά μέσα στοχεύει να πλησιάσει ένα καινούργιο κοινό και να πάει σε κάθε γειτονιά της χώρας» αναφέρει ο Ισίδωρος Σιδέρης, σκηνοθέτης της παράστασης «Μποέμ». «Σαν περιοδεύων θίασος οι τραγουδιστές ανεβαίνουν με τις βαλίτσες τους στη σκηνή και δημιουργούν τον σκηνικό χώρο όπου θα παρουσιάσουν τη ζωή των μποέμ.
Κεντρικό θέμα του έργου είναι τα νιάτα. Μετά το χαρούμενο ξεκίνημα η παγωνιά ελλοχεύει παντού, μέχρι να ακινητοποιηθεί στο άψυχο σώμα της πρωταγωνίστριας, Μιμής».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου