21.7.12

Α.Σαμαράς: Η Πρωτομαγιά στο Λαύριο και η εντολή για τη Χαλυβουργία


Όλο το παρασκήνιο της εντολής Σαμαρά για να ανοίξει η Χαλυβουργία. 
Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς τους συνδικαλιστές και οι διαβουλεύσεις Βρούτση με Κουμουνδούρου και Περισσό.

«Είναι κατάχρηση να θέλουν εργαζόμενοι να δουλέψουν και να μην τους αφήνουν. Πρόκειται για κομματικά λάφυρα αναχρονιστικής και ξεπερασμένης πολιτικής».

Με αυτή τη φράση είχε απαντήσει την Πρωτομαγιά ο Αντώνης Σαμαράς στοχεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΜΕ όταν επισκεπτόμενος το Λαύριο είχε απαντήσει σε ερώτηση εργαζομένης από τη Χαλυβουργία η οποία είχε εκφράσει τη διαφωνία της με τη συνεχιζόμενη και παρατεταμένη απεργία στο εργοστάσιο -απεργία την οποία είχε αποδώσει σε… συγκεκριμένη κομματική οργάνωση.

Έπειτα από 9 μήνες κινητοποιήσεων η Χαλυβουργία στον Ασπρόπυργο άνοιξε με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού παρά το γεγονός ότι υπήρχαν συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες είχε κριθεί ότι το εργοστάσιο πρέπει να επαναλειτουργήσει όπως είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι που ήθελαν να σταματήσει η απεργία.

Είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στην ιδιοκτησία του Ν. Μάνεση, την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ μέχρι να δοθεί η εντολή να «σπάσουν» τα λουκέτα με την επέμβαση της αστυνομίας.
 Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ο Γιάννης Βρούτσης σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr επικοινώνησε με τον κ. Μάνεση προκειμένου να του επισημανθεί ότι η κυβέρνηση ήθελε 48 ώρες προθεσμία για να κάνει τις απαραίτητες διαβουλεύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας επιχείρησε να μιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά τελικά η… διαπραγμάτευση έγινε με τον κ. Στρατούλη ενώ αντιθέτως υπήρξε επικοινωνία με την γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Οι διαβουλεύσεις απέβησαν άκαρπες και ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε το Μέγαρο Μαξίμου με την επισήμανση ότι η ιδιοκτησία του εργοστασίου έχει αποφασίσει να βάλει το «λουκέτο» έπειτα και από την εξέλιξη των παρασκηνιακών διαβουλεύσεων.

Ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τους συναρμόδιους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και έδωσε εντολή να υλοποιηθεί η δικαστική απόφαση προκειμένου να ανοίξει το εργοστάσιο ακόμη και εάν χρειαζόταν η επέμβαση της αστυνομίας.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ όπως έδειξαν οι εξελίξεις αιφνιδιάστηκαν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν στο Μέγαρο Μαξίμου, το μπαράζ των ανακοινώσεων που βγήκε από Κουμουνδούρου και Περισσό φωτογραφίζει «την προσπάθεια να καπελωθεί η απεργία είτε από τον Τσίπρα, είτε από την Παπαρήγα»…

Στο επιτελείο του κ. Σαμαρά υπάρχει ικανοποίηση από την εξέλιξη της υπόθεσης καθώς όπως εκτιμούν συνεργάτες του «η αποφασιστικότητα που έδειξε για την τήρηση των νόμων αποτελεί ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση» με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για το πώς θα εξελιχθεί η αντιπαράθεση με φόντο τις αποκρατικοποιήσεις εντός και εκτός βουλής, όχι μόνον με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ οι οποίοι αντιδρούν σε ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών εκτός του πλαισίου των ΣΔΙΤ.

Έπειτα πάντως από την επιθετική δήλωση Κεδίκογλου προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κατηγόρησε εμμέσως ότι στρέφει τη μία ομάδα εργαζομένων εναντίον της άλλης, σήμερα αναμένεται η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα από το Βόλο σε εκδήλωση που πραγματοποιεί το κόμμα του με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της ευρωπαϊκής αριστεράς.real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου