30.7.12

ΗΛΙΑΣ ΚΑΝΑΚΗΣ… Η κάθε συμπολίτευση έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει


Του  Ηλία Κανάκη
Στις δημοκρατικές κοινωνίες είναι κατάκτηση αλλά και ανάγκη η άσκηση κριτικής και ελέγχου στα δημόσια πρόσωπα, που μπορεί να φτάσει ακόμα μέχρι την ειρωνεία και την σκληρή σάτιρα.
   Δημόσια πρόσωπα είναι εκείνα που έχουν εκλεγεί για να υπηρετήσουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως οι Δήμοι και να προάγουν το δημόσιο συμφέρον. Στις δημοκρατικές κοινωνίες το δικαίωμα κριτικής και ελέγχου ανήκει σε κάθε ενεργό πολίτη και από την άσκησή του δεν εξαιρούνται τα δημόσια πρόσωπα, με κριτήριο το αν ανήκουν στις συμπολιτεύσεις ή στις αντιπολιτεύσεις. 
  Είναι επίσης γνωστό ότι κάθε συμπολίτευση έχει την αντιπολίτευση που της αξίζει, δηλαδή η αποτυχία της συμπολίτευσης είναι συνάρτηση και της αποτυχίας της αντιπολίτευσης.
Τα όσα δημοσίως υποστήριξα με το άρθρο μου της 17.7.2012 εντάσσονται στην άσκηση κριτικής του Δημάρχου, της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πύλου- Νέστορος.
Αν η μείζονα αντιπολίτευση θεωρεί ότι η δράση του Δημάρχου και της συμπολίτευσης καθώς και η στάση η δική της είναι επιτυχημένες, τότε μάλλον πρέπει να αρχίσει να μετράει την απόσταση που την χωρίζει από την κοινωνία και τις ανάγκες της.
   Η δημόσια παράκληση της μείζονας αντιπολίτευσης να ανακαλέσω όσα έγραψα, αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση και επαλήθευσή τους. Κάθε πολίτης και δημότης αναρωτιέται όμως αν η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Πύλου - Νέστορος ασκεί καθήκοντα «γραφείου τύπου» του Δημάρχου και της συμπολίτευσης.
  Ως προς την δήθεν άγνοια της μείζονας αντιπολίτευσης για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές - επενδυτές ας απαντηθούν και από αυτήν, τρία ενδεικτικά ερωτήματα:
α)Σε ποια τιμή αγοράζει το νερό η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. και πόσες χιλιάδες κυβικά χαρίζονται ετησίως  σύμφωνα με την αριθ. 102/2010  Απόφαση  του Δ. Σ. του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Νέστορος  , επί Δημαρχοντίας κ. Αναστάσιου Τσορώνη όταν η Απόφαση δεσμεύει τον επενδυτή  να μεταφέρει το Δίκτυο νερού από Χώρα προς Ρωμανού με ιδία έξοδα του επενδυτή  με σκοπό να  υδροδοτηθεί από αυτό το Κορυφάσιο .
Η ανωτέρω Απόφαση , λέει ρητά ότι το έργο θα το εκτελέσει η ίδια η επιχείρηση και κατά δεύτερο θα γίνει Υδροδότηση από αυτό στην Κοινότητα Κορυφασίου . Στο τιμολόγιο της συγκεκριμένης επιχείρησης θα γίνεται έκπτωση κατά 20 % ως ανταποδοτικό για την Υδροδότηση της συγκεκριμένης Κοινότητας. Αυτό δεν έγινε ποτέ , ας τους καμαρώσουν  οι Δημότες του Δήμου Πύλου – Νέστορος .
 β) με ποια απόφαση του πρώην Δήμου Νέστορος Καταβλήθηκε από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε. η αποζημίωση που αντιστοιχεί στην υποχρεωτικώς παραχωρούμενη εδαφική ζώνη στον πρώην Δήμο Πύλου και νυν Δήμο Πύλου-Νέστορος.
 Και τέλος γ) τι γίνεται με την κατάληψη των αγροτικών δρόμων από την ΤΕΜΕΣ Α.Ε.  στην Π.Ο.Τ.Α.  Μεσσηνίας.

                                                                                        

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου