13.7.12

Έχουμε 5.000 αστυνομικούς ...γραφείου και 3.000 για ασφάλεια ..προσωπικοτήτων !!!

Τους 5.000 φτάνουν οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσίες γραφείου αντί να διατίθενται για τις ανάγκες της αστυνόμευσης. Ταυτόχρονα, πάνω από 3.000 είναι οι υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ. που απασχολούνται στη φύλαξη στόχων.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδιας αποκάλυψε χθες σε δημοσιογράφους ότι προτίθεται να αντικαταστήσει με δημοσίους υπαλλήλους που θα μεταταγούν από άλλες υπηρεσίες όσους αστυνομικούς εκτελούν υπηρεσίες γραφείου. Υπολογίζονται σε 5.000 σύμφωνα με μελέτη του αρχηγού κ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου. 
Προτεραιότητα θα δοθεί στη στελέχωση με 300 άτομα της νέας υπηρεσίας Ασύλου. Ο υπουργός αποκάλυψε ότι ζήτησε τη συγκρότηση επιτροπής που θα επανεξετάσει το θέμα της φύλαξης στόχων από περισσότερους από 3.000 αστυνομικούς. 
Δήλωσε αντίθετος με το ενδεχόμενο νέων περικοπών στα ειδικά μισθολόγια των ενστόλων, ενώ αναφερόμενος στην ανάγκη εξοικονόμησης πόρων αποκάλυψε ότι διατίθενται: 19 εκατ. ευρώ για μισθώματα κτιρίων ανά την Ελλάδα, 13 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση του στόλου των (13.768) αυτοκινήτων της ΕΛ.ΑΣ. και 36 εκατ. ευρώ για καύσιμα.
Ο κ. Δένδιας είχε χθες συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά, τον οποίο, όπως δήλωσε, «ενημέρωσα για την κατάσταση που παρέλαβα στο υπουργείο». Νωρίτερα, ο υπουργός επανέλαβε ενώπιον δημοσιογράφων ότι πρόθεσή του είναι εντός 12 μηνών να ολοκληρωθεί η χωροθέτηση 25 κέντρων πρώτης υποδοχής σε όλη τη χώρα. Αρνήθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος εξόδου της χώρας από τη Ζώνη Σένγκεν παρότι, όπως αποκάλυψε, η νέα έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα «περιλαμβάνει σοβαρές παρατηρήσεις». Αναφορικά, τέλος, με τη διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» ο κ. Δένδιας επεσήμανε ότι η διαδικασία δεν εξελίσσεται θετικά για τα ελληνικά συμφέροντα καθώς φέρεται να διατηρείται άρθρο που προβλέπει ότι οι παράνομοι μετανάστες που συλλαμβάνονται εντός Ε.Ε. επιστρέφονται στην πρώτη χώρα εισόδου, συνηθέστερα, την Ελλάδα.
Για τα θέματα δασοπυρόσβεσης, ανέφερε ότι υπάρχει συνεργασία με την Ιταλία για τη χρήση του στόλου των πυροσβεστικών αεροσκαφών της γειτονικής χώρας. Προκειμένου να καλυφθούν τρύπες στη χρηματοδότηση (σ.σ. αφορούν κυρίως στη χρήση ελικοπτέρων) ζητήθηκε η συνδρομή του Ιδρύματος Νιάρχου. Τέλος, ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου των εθελοντών, προκειμένου να περιοριστεί το κόστος λειτουργίας της Πυροσβεστικής, το οποίο είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες της Ε.Ε. Σήμερα ή τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ., δίχως πάντως να αναμένεται αλλαγή αρχηγού.
Η Καθημερινή (Γιάννης Σουλιώτης)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου