13.7.12

Απάτη 4,5 εκατ. ευρώ εις βάρος του ΙΚΑ από επώνυμη εταιρεία !

ΜΕΓΑΛΗ απάτη ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ από μεγάλο όμιλο επώνυμων προϊόντων ανακαλύφθηκε όταν ενεργοποιήθηκε το σύστημα «Risk Analysis» από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του ΙΚΑ-ETAM. 
Το σύστημα εντόπισε ότι η εταιρία, η οποία στο παρελθόν είχε ως αντικείμενο την κατασκευή και εμπορία πολυτελών υποδημάτων και σήμερα την κατασκευή και εμπορία επώνυμων ενδυμάτων, υπέβαλε από το 2002 μέχρι σήμερα Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις με ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούσαν σε υψηλές αμοιβές εργαζομένων, αλλά ουδέποτε κατέβαλε τα ανάλογα ποσά.

Οι ελεγκτές του ΙΚΑ έφθασαν στην έδρα της εταιρίας στο Νέο Ηράκλειο, η οποία ήταν καλά φυλασσόμενη με κάμερες και διέθετε «κρυφή είσοδο», η οποία ξεκινούσε από το χώρο υποδοχής άλλης εταιρίας που στεγάζεται στο ίδιο κτίριο. 
Ήδη οι υπηρεσίες του ΙΚΑ-ETAM μετά την αποκάλυψη της απάτης θα προχωρήσουν άμεσα σε ακυρώσεις ασφάλισης, σε αναζήτηση τυχόν καταβληθεισών παροχών και θα προβούν στην υποβολή μηνύσεων και σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την είσπραξη των οφειλών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου