14.6.12

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ: H ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ SOS!!!


Η υποψήφια βουλευτής των ΟΠ Μεσσηνίας, κα Ευαγγελία Ράλλη, στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας επισκέφτηκε την περιοχή της Κυπαρισσίας.
Η υποδοχή ήταν από τους κατοίκους της περιοχής ήταν πολύ καλή αλλά οι εικόνες που αντίκρισε ήταν απογοητευτικές.

Σε μία περιοχή NATURA όπου βρίσκεται ο δεύτερος στην Μεσόγειο παραλιακός βιότοπος ωοτοκίας της caretta-caretta, όπου επίσης φύεται το απέραντου κάλους και ευωδίας  Pancratium Maritimum,-το γνωστό κρινάκι της άμμου το οποίο Θα το συναντήσουμε μόνο στις αμμώδεις παραλίες της μεσόγειου, όπου έχει απομείνει πλέον καθώς δέχεται ισχυρή επίθεση από την τουριστική ανάπτυξη στις παραθαλάσσιες περιοχές και γι’ αυτό είναι είδος υπό παρακολούθηση.
Είναι γνωστό από αρχαίες εικονογραφήσεις στην Κρήτη , στα παλάτια της Κνωσού και από τις υστεροκυκλαδικές τοιχογραφίες στη Σαντορίνη.

Σε αυτή την περιοχή όπου ο ήπιος περιβαλλοντικός τουρισμός είναι μέσο επιβίωσης των κατοίκων έχουν δημιουργηθεί παράνομα  open bars με άγρια νυχτερινή μουσική, φωτισμό, πρόσβαση με αυτοκίνητο, και το χειρότερο χρησιμοποίηση εκσκαφέα για  δήθεν καθαρισμό της παραλίας.

Βέβαια τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν και στην περιοχή Ρωμανού-Πετροχώρι και είχαν συμβεί και στην Γιάλοβα, όπου τον Σεπτέμβρη του 2011 πάλι μετά από επιτόπιο έλεγχο αναδείξαμε το πρόβλημα

Η μνήμη όλων όμως είναι μικρή….
Και σε μία περιοχή προστατευόμενη που ο ήπιος περιβαλλοντικός τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης όλα τα παραπάνω συνθέτουν απλά ένα σκηνικό  καταστροφής όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της επιβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου