10.6.12

Αγροτικός Συνεταιρισμός Eλαιοπαραγωγών «Νηλέας»


Υπόδειγμα συνεργατισμού !!
 Το ελαιόλαδο «Νηλέας» απέσπασε τη δεύτερη θέση στην τυφλή γευσιγνωσία των σεφ του «Γαστρονόμου», αλλά ο συνεταιρισμός βραβεύτηκε όχι μόνο για το προϊόν του, αλλά για τη συνολική παρουσία του στον τόπο.
Ιδρύθηκε το 2002 στη Χώρα Μεσσηνίας από 77 παραγωγούς, ενώ σήμερα αριθμεί 88. Ολα αυτά τα χρόνια αποτέλεσε υπόδειγμα συνεργατισμού και ανέτρεψε παμπάλαιες συνήθειες και πρακτικές. Υπό την καθοδήγησή του οι αγρότες έπαψαν να καταπολεμούν τους εχθρούς της ελιάς «προληπτικά» με ψεκασμούς και υιοθέτησαν την ορθή γεωργική πρακτική, με αποτέλεσμα στο ελαιόλαδό τους να μην ανιχνεύονται ίχνη φυτοφαρμάκων, παρόλο που είναι συμβατικό. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του Συνεταιρισμού ο πρόεδρός του Γιώργος Κόκκινος, που συνόψισε με απλά αλλά συγκινητικά λόγια γιατί ο «Νηλέας» ξεχωρίζει: «Εχουμε καταλάβει ότι η ποιότητα είναι υπόθεση ανθρώπων που μαθαίνουν να συνεργάζονται και να βάζουν συλλογικούς στόχους. Αυτό μας χρειάζεται για να προοδεύσουμε ως άτομα αλλά και ως χώρα. Το βραβείο αυτό αφιερώνεται σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που εδώ και μια δεκαετία έχουν ταχθεί στην από κοινού προσπάθεια να πετύχουν πράγματα που θα δώσουν ανάπτυξη στον τόπο μας».
Πληροφορίες, τηλ.: 27630-31.752, www.nileasoliveoil.gr
Tο ελαιόλαδο «Νηλέας» μπορούμε να βρούμε στα σούπερ μάρκετ Carrefour στην Αθήνα και την Καλαμάτα.
Το βραβείο απένειμε ο Νίκος Βελισσαρόπουλος, διευθυντής δημοσίων σχέσεων του εκπαιδευτικού οργανισμού Le Monde.....kathimerini.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου