13.6.12

Χρήμα με ουρά από αναπαραγωγή και πώληση CD και DVD !


Περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από παράνομη αναπαραγωγή και πώληση CD και DVD φέρεται να είχε κάνει 40χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σε τραπεζικές κινήσεις του βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά που φτάνουν τις 550.000 ευρώ, ενώ εντοπίσθηκαν πωλήσεις ψηφιακών δίσκων, μέσω paypal (αντικαταβολή μέσω Ίντερνετ), που ξεπερνούν τις 820.000 ευρώ.
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έπειτα από πληροφορίες και ψηφιακές έρευνες, πραγματοποίησε πριν από πέντε μέρες έρευνα στο σπίτι του 40χρονου στο Μαρούσι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: Δεκαεννέα επαγγελματικές συσκευές εγγραφής ψηφιακών δίσκων, πέντε επαγγελματικές συσκευές πολλαπλής αντιγραφής ψηφιακών δίσκων, 1.850 ψηφιακοί δίσκοι, καθώς και πλήθος εκτυπωμένων εξώφυλλων DVD για παραγωγή και διακίνηση.
Η κίνηση καταθέσεων που φτάνει τις 550.000 ευρώ, με παράλληλες αναλήψεις και καταθέσεις σε διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, προέκυψε από την ψηφιακή έρευνα στα βιβλιάρια λογαριασμών τράπεζας του 40χρονου, τα οποία επίσης κατασχέθηκαν. Παράλληλα, εντοπίσθηκαν καταθέσεις, μέσω paypal, σε 61 πιστωτικές κάρτες του ίδιου, συνολικού χρηματικού ποσού 823.612 ευρώ, από πωλήσεις ψηφιακών δίσκων.
Για την υπόθεση αυτή ενημερώθηκε η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, καθώς και η Interpol για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Ο 40χρονος δεν συνελήφθη, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου