11.6.12

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση στην Τρίπολη!


Εξαρθρώθηκε από την ασφάλεια Τρίπολης μια 12μελής εγκληματική οργάνωση που έχει διαπράξει σωρεία κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή της Αρκαδίας, ενώ συνελήφθη χθες το πρωί, ένας 22χρονος Ρομά, μέλος της οργάνωσης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ασφάλεια Τρίπολης περιλαμβάνει 12 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων οκτώ είναι Ρομά, ηλικίας 26, 19, 21, 23, 28, 17, 18 και 35 ετών. Επίσης, έναν 29χρονο Αλβανό, ένα 35χρονο Κινέζο, καθώς κι έναν ακόμα Ρομά, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση καθώς και διακεκριμένες κλοπές.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε, ότι οι παραπάνω είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και δρώντας με διαφορετικές συνθέσεις κάθε φορά, είχαν διαπράξει από τον Οκτώβριο του 2011, έως και τον εφετινό Μάρτιο, τριάντα κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια στην Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας. Επιπλέον, ερευνάται από την ασφάλεια τυχόν συμμετοχή τους σε διάπραξη κι άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Στις κλοπές τους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 107.000 ευρώ.

Σημειώνεται, ότι ο 18χρονος Ρομά μέλος της οργάνωσης, βρίσκεται έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας για παρόμοια αδικήματα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης αναζητούνται.

Ο 22χρονος συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Τρίπολης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου