13.6.12

Σήμερα αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί !


ΑΝΟΙΧΤΑ είναι όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών. Σήμερα συνεδριάζει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με τη συμμετοχή των προέδρων μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων. 
Βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η απόφαση για συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των φαρμακοποιών υπάρχουν δύο τάσεις. Η πρώτη εκπροσωπείται από τον πρόεδρο του ΠΦΣ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ των παραπάνω ποσών αποτελεί πράξη καλής θέλησης. Με αυτό το δεδομένο, εκτιμά ότι πρέπει να ανασταλεί η κινητοποίηση. Η δεύτερη εκπροσωπείται από τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) Κωνσταντίνο Λουράντο και είναι πιο επιθετική, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να συνεχιστεί η κινητοποίηση, δεδομένου ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 270 εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς από το 2011.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προχώρησε στην κατάθεση 75 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο εξοφλούνται οι οφειλές του Οργανισμού προς τους φαρμακοποιούς για τον περασμένο Μάρτιο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου