25.6.12

Ηεθνική διαπραγματευτική ομάδα ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη της χώρας

Γράφει ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ 
Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ανέλαβαν, αναλογικά, το βάρος της εθνικής προσπάθειας για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και την οριστική υπέρβαση της κρίσης.
 Για το ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερη σημασία έχει να εφαρμόζονται κανόνες ορθής λειτουργίας της κυβέρνησης, της Βουλής και όλου του κρατικού μηχανισμού.
Ορθή λειτουργία σημαίνει νόμιμη, διαφανής, αξιοκρατική λειτουργία, χωρίς μονοκομματικές και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. Και αυτό θα το επιβάλει, χωρίς να ανεχτεί καμία παρέκκλιση.
Το κρισιμότερο απ' όλα τα θέματα, κρισιμότερο και από το σχηματισμό της κυβέρνησης είναι η συγκρότηση, η λειτουργία και η επιτυχία της εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, όπου ο ρόλος των αρχηγών των κομμάτων, είναι κρίσιμος και ιδιαίτερα ενεργός.
Oι εξελίξεις είναι γρήγορες, πολλά θα κριθούντις επόμενες εβδομάδες και γι' αυτό η εθνική διαπραγματευτική ομάδαετοιμάζεται για την συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 28 και 29 Ιουνίου, που συνοδεύεται, ως συνήθως από συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων με τη συμμετοχή των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που μετέχουν στις μεγάλες οικογένειες του Λαϊκού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Αυτό το διήμερο του Ιουνίου, στις Βρυξέλλες θα δοθεί η πρώτη μεγάλη μάχη για την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα επιτρέψει στη χώρα να περάσει επί τέλους σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να καταπολεμήσει την ανεργία που είναι το μεγάλο πρόβλημα, το σαράκι της ελληνικής κοινωνίας.
Πρέπει να είναι σαφές και ξεκάθαρο σε όλους τους πολίτες που αγωνιούν για τις εξελίξεις, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, αυτά που ζητούσε η Ελλάδα, δεν μπορούσε να τα πετύχει μέσα σε συντηρητικούς, δεξιούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.
Τώρα η εκλογή Ολάντ ως Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, ενισχύει το μέτωπο των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων της Ευρώπης και δημιουργεί περιθώρια για μια άλλη αντιμετώπιση των αιτημάτων της Ελλάδας από τους εταίρους μας.
Τώρα με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ που έχει την γνώση και την εμπειρία, η εθνική διαπραγματευτική ομάδα είναι καλά εξοπλισμένη και ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να ζητήσει και από ποιον. Ετοιμάζεταιλοιπόν κατάλληλα για το σκοπό αυτό, γιατί αυτό είναι το εθνικό της καθήκον.Ο αγώνας είναι μπροστά μας.
Υ.Γ 
Λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας του κ Σαμαρά, στη Σύνοδο Κορυφής στις 28 – 29 Ιουνίου 2012 στις Βρυξέλλες, της Ελληνικής Αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου