14.6.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Σεμινάριο Κλασσικού Μπαλέτου από την ΦΑΡΙΣ


Επιμορφωτικό Σεμινάριο Κλασσικού Μπαλέτου
από την Ζωή Πανερίτη στη Δημοτική Σχολή Χορού της ΦΑΡΙΣ
σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Στην Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας ολοκληρώνεται ο τέταρτος τριήμερος κύκλος Σεμιναρίου Κλασσικού Μπαλέτου από την γνωστή καθηγήτρια Ζωή Πανερίτη. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι μαθήτριες αλλά και οι καθηγήτριες της Σχολής εμβάθυναν με πολλούς τρόπους στην απαιτητική τεχνική του Κλασικού Μπαλέτου μέσα από τη πρότυπη υποδειγματική διδασκαλία και θεωρητική επιμόρφωση που προσέφερε η Ζωή Πανερίτη.

Τα καλά αποτελέσματα του σεμιναρίου έγιναν από την πρώτη στιγμή ορατά και έδωσαν μία επιπλέον ώθηση στο ήδη υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Σχολής Χορού και όλοι όσοι το παρακολούθησαν επωφελήθηκαν ιδιαίτερα από τις δυνατότητες που παρέχει, σε ένα τέτοιου είδους σεμινάριο, η διαδραστική σχέση ανάμεσα στους μαθητές, τους καθηγητές και τον επιμορφωτή.

Η καθηγήτρια του σεμιναρίου Ζωή Πανερίτη, είναι γνωστή στο κοινό της Καλαμάτας και ως χορεύτρια από τις συμμετοχές της σε Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, μεταξύ άλλων με τις ομάδες των Χάρη Μανταφούνη και Δημήτρη Παπαϊωάννου. Υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα Καθηγήτρια Κλασικού Μπαλέτου στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και επιπλέον τα τελευταία χρόνια έχει ειδικευθεί στη Χοροθεραπεία.

Αξίζει να τονιστεί ότι αυτή η υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεισφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολών της ΦΑΡΙΣ που κάλυψε όλα τα έξοδα του σεμιναρίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου