11.6.12

«ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ»

Η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Λίνα Μενδώνη ανακοίνωσε την ένταξη της Πράξης «Αποκατάσταση και ανάδειξη τμημάτων κάστρου Μεθώνης» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά την αποκατάσταση και ανάδειξη του δυτικού επιθαλάσσιου τοίχους καθώς και του νοτιοανατολικού επιθαλάσσιου πύργου (πύργος του Βιλλεαρδουίνου) του κάστρου της Μεθώνης, τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές φθορές.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, κ. Δημήτρης Π. Καφαντάρης εκφράζει την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου, καθώς το κάστρο της Μεθώνης αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του Δήμου και πόλο έλξης του ενδιαφέροντος χιλιάδων τουριστών σε όλο τον κόσμο. Οι εργασίες προστασίας και ανάδειξης του μνημείου, το οποίο διατρέχει σοβαρό κίνδυνο διάβρωσης εξαιτίας της άμεσης γειτνίασης με τη θάλασσα, εντάσσονται στις άμεσες προτεραιότητες του Δήμου καθώς θα επηρεάσουν σημαντικά την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Η ένταξη των εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης του κάστρου της Μεθώνης αποτελεί τον καρπό της ευαγούς συνεργασίας του Δήμου, της 26ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και του Υπουργείου Πολιτισμού. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου