12.6.12

Πτώση στις βάσεις αναμένεται στις περισσότερες σχολές ΑΕΙ & ΤΕΙ


Πτώση αναμένεται στις περισσότερες σχολές της Ανώτερης εκπαίδευσης, με μεγαλύτερη στα περιφερειακά ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης, όπου πιθανόν να φτάσει και τα δυο χιλιάδες. Για πρώτη φορά, η Ιατρική της Αθήνας, αναμένεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια.
Μικρή από 100 έως 300 μόρια φαίνεται ότι θα είναι η πτώση στις φυσικομαθηματικές σχολές, ενώ μεγαλύτερη αναμένεται η πτώση στις Πολυτεχνικές και τις σχολές πληροφορικής της περιφέρειας.
Πτωτικά θα κινηθούν όπως φαίνεται και τα οικονομικά τμήματα λιγότερο στα μεγάλα αστικά κέντρα και περισσότερο στην περιφέρεια.
Παρά τις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης τα παιδαγωγικά τμήματα φαίνεται ότι θα συνεχίσουν την καθοδική τους πορεία αφού δε έχουν πια επαγγελματική απορρόφηση και αναμένεται να έχουν σημαντική πτώση από 500 έως χίλια μόρια. οριακά ανοδικά θα κυμανθούν όπως όλα δείχνουν οι νομικές, και τα τμήματα ψυχολογίας και φιλολογίας.
Η βαθμολόγηση των γραπτών συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς, ώστε να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες έως τη λήξη του διδακτικού έτους στο τέλος του μήνα και να μην απαιτηθούν επιπλέον κονδύλια για αμοιβές εκπαιδευτικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου