14.6.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-«ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ»


Το νέο πρόγραμμα κατάρτισης που θα υλοποιηθεί  από το ΚΕΚ – ΦΑΡΙΣ Δήμου Καλαμάτας, έχει τίτλο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (Τ.Π.Ε.) με ειδίκευση στη ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ», θα έχει διάρκεια 100 εκπαιδευτικές ώρες και προβλέπει  40 επιπλέον ώρες αυτοεκπαίδευσης.
Μετά το τέλος της κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις για την απόκτηση εγκεκριμένου από το κράτος πιστοποιητικού γνώσεων και δεξιοτήτων σε εκπαιδευτικό φορέα πιστοποιημένο από τον Ο.Ε.Ε.Κ (Υπουργείο Παιδείας). 
Ωφελούμενοι θα είναι 20 εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και χωρίς περιορισμό στο  εκπαιδευτικό τους επίπεδο.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τομέα Κατάρτισης της «ΦΑΡΙΣ» στην οδό Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα, απογευματινές κυρίως ώρες.
Σύμφωνα με την υπ΄ αριθμό 04/2009 Προκήρυξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης το εκπαιδευτικό επίδομα ορίζεται στα 2,00€ μικτά ανά ώρα εκπαίδευσης και σε  3,00€ μικτά για άτομα που ανήκουν στις ΕΚΟ (Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες).
Σκοπός του προγράμματος είναι η κατάρτιση των ωφελουμένων σε βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ  και η απόκτηση πιστοποιητικού στα γνωστικά αντικείμενα που θα διδαχτούν, ώστε να βελτιωθεί η δυνατότητα απασχόλησής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να παραλαμβάνουν  από τα  γραφεία του ΟΑΕΔ (Ασπρόχωμα-Καλαμάτας)  το απαραίτητο παραπεμπτικό σημείωμα και κατάσταση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και στη συνέχεια να υποβάλουν αίτηση  στον Τομέα Κατάρτισης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας “ΦΑΡΙΣ”, Οδός Θουκυδίδου 2, τηλ. 27210 91887, 89693 και ώρες 9.00 π.μ. έως 13.30 μ.μ.

Πληροφορίες και παράδοση Αιτήσεων από 13/06/ έως και 27/06/2012

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου