14.6.12

ΟΙ ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ( ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ-ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ) !!


ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Αρθρο Αλ. Τσίπρα στους Financial Times: Δεσμευόμαστε για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, διαβεβαιώνει ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, σε άρθρο του στους Financial Times που δημοσιεύτηκε χθες, ενώ χαρακτηρίζει απαραίτητη την αντικατάσταση του μνημονίου από ένα «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης». 
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και ότι ο χειρισμός της έως σήμερα ήταν απολύτως αναποτελεσματικός. Υπόσχεται επίσης ότι εάν λάβει «σαφή και δημοκρατική εντολή» στις εκλογές της 17ης Ιουνίου θα λάβει «άμεση δράση για τον τερματισμό των διεφθαρμένων και ανεπαρκών πολιτικών και ρυθμιστικών συστημάτων που έχουν καταστρέψει την οικονομία μας τις τελευταίες δεκαετίες».
Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι η αντικατάσταση του μνημονίου από ένα «εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης» είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνει ότι οι εξελίξεις στην Ισπανία επιβεβαιώνουν την άποψη ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και ότι ο χειρισμός της έως σήμερα ήταν απολύτως αναποτελεσματικός.
 «Η βασική αυταπάτη για μια καλή ελληνική κυβέρνηση υπό το παλαιό καθεστώς του δικομματισμού έχει εξαντληθεί», τονίζει και προσθέτει ότι «τώρα είναι απολύτως ανίκανη να εξασφαλίσει την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη και την πλήρη συμμετοχή της στην ευρωζώνη».
Στο άρθρο επισημαίνει επίσης ότι «προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία, το κόμμα μου –ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ– είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δίκιο όταν είπε την προηγούμενη Παρασκευή: "Ας κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αναπτυχθούμε τώρα, ακόμη κι αν ΅κλειδώσουμε'Α σε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο σταθεροποίησης του χρέους και των ελλειμμάτων μας, και ας αρχίσουμε να τα μειώνουμε με σταθερό, λογικό τρόπο". Αυτό ισχύει και για τη δική μου χώρα. Η ανάγκη να δοθεί στην Ελλάδα μια ευκαιρία για πραγματική ανάπτυξη και ένα νέο μέλλον είναι τώρα ευρύτερα αποδεκτή από ποτέ.
Πιστεύω ακράδαντα ότι θα λάβουμε μια σαφή, δημοκρατική εντολή από το λαό της Ελληνικής Δημοκρατίας την Κυριακή. Με αυτήν την εντολή θα αναλάβουμε άμεσα δράση για να βάλουμε ένα τέλος στα διεφθαρμένα και ανεπαρκή πολιτικά και κανονιστικά συστήματα της Ελλάδας που έχουν λεηλατήσει την οικονομία μας τις τελευταίες δεκαετίες. Ο λαός της Ελλάδας περιμένει από εμάς να αναλάβουμε άμεσα την ευθύνη για να αποσοβήσουμε την εξελισσόμενη ανθρωπιστική κρίση στη χώρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι το μόνο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα σήμερα που μπορεί να παράσχει οικονομική, κοινωνική και πολιτική σταθερότητα στη χώρα μας. Η σταθεροποίηση της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα θα ωφελήσει την ευρωζώνη σε μια κρίσιμη καμπή στην εξέλιξη του ενιαίου νομίσματος. Αν δεν αλλάξουμε την πορεία μας, η απειλή της εξόδου από το ευρώ, που είναι αποτέλεσμα της λιτότητας, θα είναι ακόμη πιο βέβαιη».

 ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 

Συνέντευξη στην Κρατική τηλεόραση στην Έλλη Στάη
Ανοίγει παράθυρο στην Δραχμή
Η ερώτηση .
 "Ο κύριος Λαφαζάνης έχει δηλώσει πως "δεν είναι το νόμισμα φετίχ" , συμφωνείτε μ' αυτή τη δήλωση; " .
Απάντηση Τσίπρα.
 "βεβαίως, δεν είναι το νόμισμα φετίχ" .
Συνεχίζει  η Στάη.
"Δηλαδή, λέτε όχι, στο ευρώ με κάθε τίμημα" .
Απάντηση Τσίπρα
, "δεν...μπορούμε να λέμε, ευρώ και ξερό ψωμί, κι ας αυτοκτονούν δίπλα μας χιλιάδες. Το ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα, αλλά πρέπει να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας" .
"Δηλαδή, λέτε όχι στο ευρώ με κάθε κόστος! " , επέμεινε η Στάη.
Και 'κεινος δεν απάντησε. Που σημαίνει, ναι...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου