16.6.12

ΑΠΕΙΛΟΥΝ να κάψουν το Κατάκωλο !

-Ποιος απειλεί να κάψει το βουνό
 -Το τηλεφώνημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
«Έχουν πέσει πολλά λεφτά στο Κατάκολο και το βουνό θα καεί». Με αυτή την πρόταση, ένας άγνωστος άνδρας το μεσημέρι της Παρασκευής, απείλησε σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr με τηλεφωνική κλήση στο κέντρο «199» στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου. Φάρσα ή πραγματική απειλή, σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός και να μην ασχοληθούν οι υπηρεσίες που κινητοποιήθηκαν άμεσα, ώστε να εντοπίσουν ή τον δράστη ή κάποια στοιχεία για αυτόν.

Το περιστατικό αυτό έρχεται μετά τις καταγγελίες για προσπάθεια εμπρησμού με τουλάχιστον δύο εστίες το μεσημέρι της Πέμπτης στο βουνό του Κατακόλου, όπου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινήθηκαν άμεσα και αποσόβησαν τα χειρότερα.

Στο κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χθες το μεσημέρι σήμανε συναγερμός και υπήρξε κινητοποίηση ώστε να εντοπιστεί ο αριθμός που φάνηκε στο τηλεφωνικό κέντρο. Ήταν αναμενόμενο - και επιβεβαιώθηκε - πως η κλήση είχε γίνει από καρτοτηλέφωνο στο Κατάκολο και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε και κινητοποίηση από την πλευρά της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν τα ίχνη του επίδοξου εμπρηστή.

Το απειλητικό μήνυμα τρομάζει την τοπική κοινωνία, καθώς το Κατάκολο αποτελεί το στολίδι της περιοχής, βασικό πόλο της κρουαζιέρας στη χώρα και θαυμάζεται από τους επισκέπτες για την φυσική ομορφιά του. Τόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όσο και οι κάτοικοι με ομάδες περιφρούρησης, έχουν σχηματίσει μια ασπίδα προστασίας απέναντι σε τέτοιους κινδύνους και απειλές.

Κατά το παρελθόν έχει απειληθεί ξανά το βουνό, όμως τώρα φαίνεται πως κάποιος θέλει να επιμείνει, είτε για να στείλει κάποιο μήνυμα, είτε για να πραγματοποιήσει την απειλή του.ilialive.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου