8.6.12

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


 του Σταύρου Στραβόλαιμου
Στο κυριακάτικο Βήμα της 3/6/2012, ο κ. Ζακ Ντελμπλά,  μέλος του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης του νεοεκλεγέντος  Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, βλέποντας το κακό που πάει να γίνει στη χώρα μας,  απευθύνθηκε με θέρμη στον ελληνικό λαό και χωρίς περιστροφές και μισόλογα, μεταξύ άλλων δήλωσε:
  « Έλληνες, μια έξοδος από το ευρώ και μια γενική χρεοκοπία θα προκαλούσαν πιθανόν και μια κατάρρευση της ελληνικής κοινωνίας. Εκτός ευρώ θα χάσετε κάθε διεθνή χρηματοδότηση και οι τράπεζες σας θα καταρρεύσουν. Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα κινδυνεύει να κυλήσει σε ένα κοινωνικό και πολιτικό χάος. Ποιος θα πάει έπειτα να κάνει τουρισμό σε μια χώρα αναρχική, χωρίς νόμους και τάξη; Κανείς. Αυτό σημαίνει ότι αν βγείτε από το ευρώ, η Ελλάδα θα υποστεί μια υποτίμηση που θα κυμαίνεται πιο κοντά στο 90% από ότι στο 50%. Τι θα απογινόταν μια χώρα που ήδη τελεί υπό κακή διακυβέρνηση με την αστυνομία και το στρατό απλήρωτους; Εκτός του ευρώ, χρεοκοπημένη και ανίκανη να πληρώσει το στρατό και τους εξοπλισμούς της, η χώρα θα γινόταν ελκυστική λεία για το μεγάλο Τούρκο γείτονα της. Και στην περίπτωση αυτή η ελληνική κυβέρνηση θα καλούσε σε βοήθεια. Γιατί όμως οι ευρωπαϊκές χώρες να παρέμβουν υπέρ μιας χώρας που τις έβλαψε, που απείλησε το ευρώ  και υπαναχώρησε σε όλες τις υποσχέσεις της προς το ΔΝΤ. Αν οι Έλληνες εφαρμόσουν την πολιτική της μονομερούς καταγγελίας που προτείνει ο Σύρριζα, ή η ακροδεξιά, θα είναι μόνοι τους χωρίς συμμάχους, χωρίς τη Γαλλία, χρεοκοπημένοι, αντιμέτωποι με μια Τουρκία που θα γνωρίζει τις αδυναμίες και την απομόνωση της Ελλάδος».
    Τι συμπέρασμα είναι  ένα.  Εάν δώσουμε τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να υλοποιήσει τις παρωχημένες,  απαράδεκτες και λίαν επικίνδυνες ιδεοληψίες του, να μην περιμένουμε οι Φράγκοι να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση. Ας λένε στο ΣΥΡΙΖΑ τα δικά τους ή  τα τρελά τους. Χωρίς λεφτά απέξω σωτηρία δεν υπάρχει.
    Ας το έχουμε υπόψη για να μην χτυπάμε  μετά το κεφάλι μας. Οι ώρες είναι κρίσιμες και δεν επιδέχονται πειραματισμούς, μπλόφες, δοκιμές και ρίσκα,  με τη  χώρα να βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
   Η αγωνία  έχει χτυπήσει κόκκινο και οι πολίτες  προετοιμάζονται για το χειρότερο σενάριο. Οι καταθέσεις κάνουν φτερά από τις τράπεζες,  οι αποθήκες των σπιτιών γεμίζουν τρόφιμα και μετατρέπονται σε οικογενειακά μίνι μάρκετς, πολεμική  ατμόσφαιρα επικρατεί στη βάση της κοινωνίας.   
   Η χρεοκοπία πλέον δεν είναι ζήτημα βαθυστόχαστων οικονομικών αναλύσεων, αλλά έχει αρχίσει να πραγματοποιείται ήδη στην πραγματική οικονομία, λόγω της ανασφάλειας, της  στασιμότητας και του μπλοκαρίσματος της αγοράς.
   Εκεί  στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν βλέπουν, δεν ακούνε τίποτα, δεν παίρνουν χαμπάρι τι γίνεται,  με τις απίθανες και εξωπραγματικές ρουκέτες που αμολάνε; Το τσουνάμι  έρχεται να μας πνίξει και αυτοί  ταξιδεύουν αμέριμνοι ….. στους κόσμους τους απύθμενους και τους παραμυθένιους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου